Test av billige grillviner

Grillviner til under 100 kroner

De beste leverer meget bra kvalitet i forhold til prisen.

BILLIGE: Mye smak for lite penger i disse vinene.
BILLIGE: Mye smak for lite penger i disse vinene. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

For en stakket stund ser det ut til at sommeren er vendt tilbake, i det minste i noen deler av landet. Står sjømat på programmet, er det deilig med både chablis og tyske rieslinger. Eller kanskje du skal prøve en pinot grigio?

Fyrer vi opp grillen, går det imidlertid som oftest i kjøtt, og da må vi ha noen skikkelig gode røde grillviner. Men kanskje du har blåst mesteparten av feriepengene allerede, og vil gjerne ha en god, men billig rødvin til grillmaten? Da kommer vi til unnsetning.

Under 100 kroner

Vi bestemte oss for å finne de beste røde grillvinene til under 100 kroner. Men hvordan går man da til verks? Utvalget er jo helt enormt! Det vi fremfor alt søker i en grillvin, er god fylde og kraftig smak sammen med god sødme.

Vi søkte oss frem til alle rødvinene på polets nettsted som var vurdert til minst "kl 9" på fyldeklokken. Vi supplerte disse med noen få viner som falt utenfor, men som vi hadde gode smaksnotater på fra før. Innen vår deadline fikk vi inn 12 viner, og anmeldelser av de fem beste finner du nedenfor.

Delt førsteplass

Chakana Malbec 2011 og G.R.A.N.D. Carignan Vieilles Vignes 2010 kom på delt førsteplass, og de er begge meget gode viner, spesielt i denne prisklassen. Sistnevnte er imidlertid kun tilgjengelig i bestillingslisten, så hvis du vil handle inn før helgen, bør du velge Chakana Malbec, da den er inne i samtlige polutsalg.

Mat må med

Vi må også ha noe mat til disse grillvinene. Her er oppskrifter på noen deilige grillretter:

Grillet argentinsk biff

Honningmarinert svinenakke

Grillet lammespyd

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen