Ukens beste vinkjøp

Nydelig italiensk rødvin

Denne rødvinen er deilig å drikke uten mat, men passer også til ikke altfor kraftige kjøttretter.

BARBERA: Barbera-druen når sitt høydepunkt i vindistriktene rundt Alba og Asti i Piemonte.
BARBERA: Barbera-druen når sitt høydepunkt i vindistriktene rundt Alba og Asti i Piemonte. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Barbera-druen når sitt høydepunkt i vindistriktene rundt Alba og Asti i Piemonte. Malvirà Barbera d'Alba San Michele 2006 er deilig å drikke uten mat, men passer også til ikke altfor kraftige kjøttretter.

Share

Barbera er en fleksibel drue. Den dyrkes flere steder i Italia, men den høyeste kvaliteten finner vi i vindistriktene rundt Alba og Asti i Piemonte. Druen kjennetegnes av ganske frisk syre, men ikke så tydelige tanniner. Selv om mye barbera fremstilles i ståltank, tåler den også endel lagring på eikefat - uten at det blir for overdrevent.

Vår vinanbefaling denne uken er nettopp en slik vin. Hvis du er skeptisk til eik, kan vi berolige med at dette ikke er i nærheten av det voldsomme vaniljepreget du eksempelvis finner i en reserva eller gran reserva fra Rioja. Nei, her er det mer snakk om et lett og lekkert krydderslør, som kler vinen godt.

Malvirà Barbera d'Alba San Michele 2006, vnr 41397, kr 159, 87 poeng.

Dyp rød med hint av fiolett. Dufter av kirsebær og solbær med innslag av krydder, treverk og urter. Middels til god fylde med frisk syre og en lange ettersmak med veldig fine, nesten pudderaktige, tanniner.

Denne vinen er veldig god å drikke nå, men kan også lagres i tre til fire år. Dette er en god kjøttvin, men grunnet de ganske slepne tanninene, ville vi styrt unna det aller feteste kjøttet, som f.eks. entrecôte. Men til magrere kjøtt, samt gryteretter og pasta med kjøttsaus, er den glimrende. Vinen er også god å drikke på egenhånd uten mat.

Her er oppskrifter til noen retter som passer til vinen:

Biffgryte fra Burgund

Grillet innbakt svinefilet med spekeskinke og soltørkede tomater

Hul spaghetti med verdens beste bolognesesaus

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp får du her:

Syrah til kjøttgrytene

Frisk og lett hvitvin

Sødmefull italiener

Flott rødvin fra Provence

Billig italiener

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning