EKTE MEKSIKANSK: Guacamole med tomater og koriander. © Foto: istockphoto

Ingen kos uten skikkelig dipp. Chips eller nachos fortjener noe godt å dyppes i, men vokt deg for «dobbeltdipping». Dippen kan nemlig bli en bakteriebombe.

De fleste av oss kjøper en pose med pulverdipp og blander dette sammen med rømme.

Men det er hundre ganger bedre å lage dippen selv!

Share

Du trenger ikke nødvendigvis bare bruke dippen til chips. Prøv dem sammen med oppkuttede grønnsaker.

Kjempegodt!

Her er seks gode oppskrifter til helgens utskeielser.

Noen av oppskriftene kan du også bruke som tilbehør til middagsretter.

Les også:

Lag super-duper dessert av sjokolade og vann

Disse italienerne er best

Fem fantastiske ostekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Auberginedip –baba ganoush

Dette er en svært vanlig libanesisk meze (smårett). Pitabrød brukes som bestikk.

Til 4 porsjoner:

2 stk aubergine à 250-300 gram

0,5 dl tehina (ferdig saus av ristede sesamfrø)

3 ss sitronsaft, friskpresset

2 fedd hvitløk, presset (eller mer)

1 ss olivenolje

salt og nykvernet pepper

2 ss frisk persille, hakket

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Enkel pepperrotkrem

Godt sammen med røkelaks, roastbeaf eller som dipp til grillet oksekjøtt.

Til 4 porsjoner:

2 dl kremfløte

2 dl lettrømme

0,5 stk sitron

1 ts sukker

2 ss frisk pepperrot

Høyde (px): Bredde (px):

Guacamole à la Moi

Til 4 porsjoner:

2 stk avokado

1 stk rødløk

1 fedd hvitløk

1 ts chili

1 stk plommetomat

2 ss rømme

1 stk lime, saften

1 ss koriander

salt

pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):
Alf Børjesson

Tzatziki

Dette er helt gresk for de fleste.

Til 4 porsjoner:

3 dl matyoghurt, eller yoghurt naturell

1 stk slangeagurk, i skiver

0,5 ts salt

3 fedd hvitløk

0,5 ts pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):
matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)

Aioli med eggeplomme

Til 4 porsjoner:

4 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

0,25 ts salt

pepper

1 ss sitronsaft

2 dl olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Hummus

Dette er den klassiske oppskriften på hummus. Hummus inneholder som regel tahini (tehina) og det får du i spesialbutikker.

Til 4 porsjoner:

3 dl kikerter (tørkede)

0,5 ts natron

2 ss sitronsaft, friskpresset

2 fedd hvitløk, presset

1,5 dl tehina

1 dl vann

salt

pepper

3 ss olivenolje

1 ss finhakket persille

15 stk svarte eller grønne oliven

10 stk kokte hele kikerter (kan utelates)

1 ss paprikapulver

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!