Lammeviner til påske 2013

Lammeviner til påske

Pappviner er greie til hverdags, men til lammelåret på påskeaften bør du unne deg noe bedre.

LAMMEVINER: Her finner vi både Rioja, Bordeaux, Rhône, Piemonte og til og med Libanon representert.
LAMMEVINER: Her finner vi både Rioja, Bordeaux, Rhône, Piemonte og til og med Libanon representert. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

Det er snart påske og det er tid for lam. Hvis du skal ut på tur, er det hendig med pappvin, og da må du absolutt få med deg vår store test av røde pappviner. Disse er greie til hverdags, men til selveste lammelåret på selveste påskeaften, bør du unne deg noe bedre. Argentinske rødviner byr på mye smak til moderate priser, men er du interessert i å dra til litt ordentlig, så har vi plukket frem fem virkelig gode lammeviner.

Det finnes mange måter å tilberede lam på, men da vi skulle velge viner, har vi hatt som utgangspunkt et lammelår (eller filet/carré) med hvitløk og urter. Til denne type lam blir ofte vin fra Bordeaux og Rioja regnet som de virkelige klassikerne, og vi har tatt med én vin fra hvert av disse distriktene. I tillegg har plukket ut én vin hver fra Rhône og Piemonte.

Kultvinen Musar

Den femte er en kultvin, som er blitt spesielt populær i Norge. Det er Ch. Musar fra Libanon. Om du ikke har hørt om denne før, og kanskje er litt skeptisk, kan vi berolige med at dette er veldig flotte saker. Druemiksen er hentet fra både Bordeaux og Rhône, og det speiles også til en viss grad i vinens aroma og smak.

I og med at endel av leserne skal reise bort i påsken, blir det ikke tid til å gå via bestillingslisten på polet. Vi har derfor hentet alle våre utvalgte viner fra basissortimentet. Du finner anmeldelser av vinene nedenfor.

Oppskrifter

Her er tre fine oppskrifter på lammeretter som passer til vinene vi har valgt ut:

Klassisk lammelår

Lammefilet med ratatouille

Grillspyd med lam og timian

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning