Fem gode hvitviner 2014

Viner å møte våren med

Her er fem gode hvitviner for 2014.

Gode hvitviner 2014: Fem gode hvitviner du skal drikke i 2014.
Gode hvitviner 2014: Fem gode hvitviner du skal drikke i 2014. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Publisert Oppdatert

La oss møte våren med gode hvitviner!

Etter en begredelig vinter, kom endelig våren for fullt nå i slutten av påsken. Og det ser ut til at det fine været skal vare en stund, ihvertfall i de sydligere delene av landet. Da er det på tide å parkere de kraftige rødvinene og finne noe lysere og lettere å ha i glasset. Og om du fortsatt skulle ha lyst på rødvin, så fortvil ikke, for vi kommer til unnsetning med topplister over de beste rødvinene under 120 kroner og de beste rødvinene under 200 kroner.

God hvitvin kommer i 2014 utenfor den slagne landevei

Men det var hvitvin det skulle handle om her. Utover våren kommer vi med tester av både chablis, sancerre og tysk riesling, så da vi nå skulle plukke fem gode hvitviner til å møte våren med, tenkte vi å gå litt utenfor den slagne landevei. Det finnes mye godt andre steder også.

Bordeaux er jo et av verdens mest kjente vindistrikter, men det går helst i rødt derfra, så vi har altså valgt en hvit. Chablis er velkjent for sine chardonnay-baserte viner, men visste du at de også lager viner på sauvignon blanc der, under navnet Saint-Bris? Tysk riesling har vi allerede nevnt, men de lager også god riesling i Østerrike, for ikke å snakke om deres stedegne drue, grüner veltliner. For å runde det hele av, har vi tatt med en vinho verde fra Portugal.

Alle vinene er tilgjengelige i polets basissortiment, og du finner nærmere omtale av dem nedenfor, samt hvilken mat de passer til.

God hvitvin og de beste oppskriftene

Her er noen gode oppskrifter til vinene nedenfor. Sjekk matforslagene som er angitt under hver vin og match det opp mot oppskriftene.

Asparges med reker

Thailandsk rekesalat

Varm chèvresalat

Sushi

Sjøtunge med brunet smør

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning