Eyvind Hellstrøm i ulovlig alkoholreklame

Denne videoen er ulovlig

Hellstrøm tullet med vin på YouTube. Det skulle han ikke ha gjort.

FORBUDT: Hellstrøms video fjernes fra Youtube.
FORBUDT: Hellstrøms video fjernes fra Youtube. Foto: Foto: Stillbilde fra video
Publisert Oppdatert

Eyvind Hellstrøm lanserte i september en rødvin med navnet sitt på. Vinen er laget i samarbeid med den norske vinimportøren Christopher Mostue og vinmakeren Francois Perrin fra det sagnomsuste Château de Beaucastel.

- Du får mye vin for penga, mente klikk.no sin vinekspert Arnie Stalheim etter å ha prøvesmakt vinen som koster rundt 150 kroner på polet.

I forbindelse med lanseringen av vinen, ble det laget en litt kryptisk video av Hellstrøm som ble lagt ut på Youtube, der Hellstrøm tuller og griser med vin. Passion for Red vine kalte de den videoen. (Se nederst i saken).

Forbudt reklame - trues med dagmulkter

Nå reagerer Helsedirektoratet på videoen, som ikke er lenket opp fra produsenten, men kun ligger på Youtube. De mener den er et brudd på forbudet mot alkoholreklame. I et brev fra direktoratet her det at "Helsedirektoratet vil fatte vedtak med pålegg om retting (dvs. fjerning av den aktuelle filmen fra Youtube) og ileggelse av dagmulkt".

Avdelingsdirektør Anne Hafstad understreker at all alkoholreklame er forbudt i Norge.

- Det gjelder også filmer på YouTube. Helsedirektoratets vurdering av filmen med Hellstrøm på YouTube, er at den er å anse som reklame for hans nye vin. Som tilsynsmyndighet for reklameforbudet, må vi reagere ved brudd på loven, sier hun.

Christopher Moestue hos Moestue Grape Selection forteller til klikk.no at han kommer til å følge pålegget fra Helsedirektoratet.

- Vi hadde ingen planer om å lage en ulovlig reklame, men ønsket å sette fokus på mat og vin på en humoristisk måte. Vi retter oss derfor etter dette pålegget innen fristene de har satt, sier han.

Det betyr at videoen kommer til å bli slettet fra YouTube.

- Vår tanke var at dette var innenfor det som var lovlig. Jeg synes det er syns at vi ikke får lov til å drive en "offentlig samtale" rundt dette, sier han.

Hellstrøm sin rødvin har solgt rundt 5000 flasker til nå og importøren er rimelig fornøyd med dette tallet siden den kun finnes på bestillingslisten.

Klikk.no er et redaksjonelt nettsted som ikke driver med alkoholreklame og har derfor ingen problemer med å publisere videoen.Hellstrøm har de senere årene laget mange TV-programmer for TV3. Her har vi samlet mange av oppskriftene fra programmene.

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning