Eyvind Hellstrøm lanserte i går sin egen rødvin. Det ble gjort med brask, bram, grillet kjøtt og masse rødvin på utestedet Skaugum i Oslo.

En stort oppbud av det som kan krype og gå av mat- og vininteresserte var til stede. Og fikk smake på den nye vinen.

- Et måltid er ikke fullkomment uten rødvin, sier Hellstrøm som også er aktuell med ny programserie på TV3, Hellstrøm rydder opp hjemme.

- For meg er landskapet sør i Rhône det vakreste som finnes. Det oser av fersken, hvitløk, rosmarin, lam... og rødvin, forteller Hellstrøm i kjent stil.

I forbindelse med lanseringen ble det laget en video hvor vi får se Hellstrøm, eh, fra en ny side:

Hva med vinen?

- Du får mye vin for penga, sier Arnie Stalheim, vår vinekspert som har massevis av gode vintips å gi.

Vinen vil koste 150 kroner på Vinmonopolet. Hellstrøms rødvin er en blanding av tre druetyper, henholdsvis 80% Grenache, 15% Syrah og 5% Mourvedre.

- Jeg er i utgangspunktet ingen fan av grenache-druen. Men, dette er en uvanlig god variant, innrømmer Arnie. Når han blir presset til å gi poeng mener han at den fortjener 85 eller 86 poeng.

Vinen er laget i samarbeid med den norske vinimportøren Christopher Mostue og vinmakeren Francois Perrin fra det sagnomsuste Château de Beaucastel som er viden kjent for produksjon av høykvalitetsviner.

Planlegger du å lage perfekt biff til rødvinen, så sjekk ut Hellstrøms bearnaiseoppskrift her (med video).

Nedenfor har vi samlet noen oppskrifter som passer godt til rødvin. Enda flere oppskrifter fra Hellstrøm finner du her.

(Over 23.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik lager du DeLuxe-poteter

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

10 oppskrifter med kjøttdeig

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!



Erik Hannemann

Biff med soppstuing

Med litt sopp blir biffen enda bedre.

Ingredienser:

200 g kantareller

2 ss smør

1,5 dl fløte

2 skiver entrecôte, ca 200 gram pr stk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Enkel peppersaus

Biff med peppersaus? Her er oppskriften!

Ingredienser:

15 stk svarte pepperkorn, eventuelt noen grønne og noen hvite også

5 ss cognac

2 dl kremfløte

salt

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Til 4 porsjoner:

0,5 potte rosmarin

2 stk hvitløk

1 stk lammelår

2 stk selleri røtter

200 g smør

1 kg poteter

olje

4 dl rødvin

2 ts sukker

1 ts maisenna

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om: