10 beste viner 2013

De beste vinene

Her er de ti beste vinene vi har anmeldt i 2013.

VINSMAKING: Vi smaker over 1000 viner i året og flere hundre av dem blir anmeldt på Klikk.no
VINSMAKING: Vi smaker over 1000 viner i året og flere hundre av dem blir anmeldt på Klikk.no Foto: Foto: Colourbox.com
Publisert Oppdatert

Hos Klikk smaker vi langt over 1000 viner hvert år, og vi anmelder flere hundre av dem.

Vi ofrer stort sett bare plass på viner som ikke bare er gode, men som også er gode i forhold til prisen. Når vi setter sammen en liste over de ti beste vinene vi har anmeldt i 2013, er det altså snakk om veldig gode viner som forsvarer prisen og vel så det.

Flest rødviner

Selv om hvitvin og musserende viser økende salg på polet, er det nå en gang sånn at det er rødvin vi nordmenn liker aller best, og det reflekteres også i anmeldelsene våre. På vår 10-på-topp-liste for 2013 er derfor halvparten av vinene rødviner. De får følge av tre champagner, og én hver av hvitvin og portvin. Sistnevnte, Quinta do Noval Vintage 2008, havnet faktisk helt på topp med 94 poeng.

Oppdaterte priser

Vi har sjekket listen for årgangsskifter. Hvis en vin har skiftet årgang, og den nye årgangen er svakere, eller vi ikke har hatt anledning til å smake den, så er denne vinen fjernet fra listen. Likeledes er utsolgte viner fjernet. Vi har også sjekket prisene på alle vinene, og oppdatert dem der hvor det er endringer. Anmeldelser av alle ti vinene finner du nedenfor. I de tilfellene hvor viner har samme poengsum, er den billigste listet først, da den er et bedre kjøp.

Få også med deg disse nyttige vinartiklene:

Slik velger du vinglass

Hvorfor det er bra med skrukork

Riktig serveringstemperatur

Når skal du dekantere vin?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning