Tren sexmusklene

Det gir deg definitivt bedre sex! Vår treningsekspert har rådene.

Publisert Oppdatert
Er du blitt litt slapp i fisken i det siste? Det kan dessverre også ut over sexlivet ditt, men det er fullt mulig å trene opp igjen "sexmusklene" dine!

- Vi kvinner har faktisk egne "sexmuskler", nemlig bekkenbunnsmuskulaturen. Det er disse man for eksempel kan stoppe strålen med når man er på toalettet, og det er også disse musklene som kommer godt med i forbindelse med fødsel og som nevnt, sex, forteller Kvinneguidens treningsekspert, Personlig Trener og Livsstilscoach, Line Marion Nielsen Kjøniksen.

Noen minutter daglig

Mange kvinner får dessverre et dårligere sexliv og er plaget av inkontinens etter barnefødsler og det er derfor viktig å trene disse musklene. Men, selv om du ikke har født er det fornuftig å trimme de nedre musklene. Treningseksperten mener det er enkelt og kan gjøres helt diskret når som helst og hvor som helst.

Line Marion Nielsen Kjøniksen på Kvinneguiden!


Vår faste treningsekspert er Line Marion Nielsen Kjøniksen. Line Marion har en mastergrad innen psykologi, coaching og ledelse, og er i tillegg utdannet personlig trener fra Norges Idrettshøyskole, med utdypning innen trening for gravide og skadede.


Coach og motivator

Line Marion jobber som personlig trener, livsstilscoach/motivator og driver nettstedet Gympartner.no.Bare noen få minutter daglig kan gjøre underverker!

Knip i vei

- Finn bekkenbunnsmusklene og "trekk" de opp. Hold litt og slipp opp. Dette kan gjøres stående, sittende eller liggende på kne. Finn en stilling du synes er behagelig og som du lett klarer å finne rette muskler i, sier Line Marion.

Les også: Vide: Tren bekkenmusklene

Les også: God analsex

Les også: Den beste sexen noensinneHusk at andre muskler som mage, rumpe og lår skal være avslappet. Gjenta for eksempel tre runder der du ti ganger holder "knipet" til du teller til tre og slipper opp. Dette kan gjøres daglig når du har litt dødtid, gjerne i bilen, i heisen og så videre, eller som en del av treningen din ellers.

- Bekkenbunnsmusklene får man i utgangspunktet trent i løpet av normal styrketrening eller andre treningsformer som fokuserer på kjernemuskulatur, som Yoga. Man skal alltid ha godt buktrykk, dette innebærer også å trekke bekkenbunnsmuskulaturen opp. Bare under en så enkel øvelse som planken kan du få god trening for bekkenbunnen din, sier eksperten.

Tenk også over

Selv om Line Marion gir råd om fysisk trening, mener hun også at det er nødvendig å huske på det mentale;

- Det aller viktigste med å få et godt sexliv, er å føle seg vel. Føler du deg vel, klarer du å slippe deg mer løs og du vil oppleve mer nytelse. Da spiller det ingen rolle om man ikke har rumpa til Jennifer Lopez eller magen til Shakira.

- Trening vil øke ditt personlige velvære og syn på egen kropp uansett hva du trener. Så finn fram treningstøyet og sørg for at det sexy undertøyet ikke er langt unna, tipser Line Marion.

Les mer på Line Marions treningsblogg.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning