Redd for å ta bakveien?

Det er mulig for alle å nyte analsex, mener ekspert.

Publisert Oppdatert
Analsex er en annerledes opplevelse enn vaginalsex, mange anser det som litt røffere, og det kan være et godt alternativ for å skape variasjon i et etablert sexliv. For noen kvinner vil det føles helt naturlig og godt, mens for andre vil det føles helt feil, men det handler i følge Silvia Joveng ved nettstedet Rosakanin.no, alltid om hvordan det gjøres.

- Om det gjøres riktig, kan det føles som en deilig nytelse som man ikke får ved penetrering i vagina. Rumpehullet har en rekke følsomme nervetråder som vil forsterke opplevelsen og vil kunne gjøre at du får en sterkere nytelse. Med stimuli av for eksempel klitoris samtidig, vil det kunne gi deg en sterk nytelse og en heftig analorgasme, forteller Joveng.

Les også: Guide til analsex

Les også: Analsex handler om tillit

Les også: Våg å ha villere sexI tillegg til å drive nettbutikken Rosakanin, holder Joveng diverse samlinger og seminarer for både kvinner og menn hvor sex og nytelse diskuteres.

- Mange damer liker tanken og følelsen man får av å gjøre noe som man anser som litt "slemt". Tanken på å gjøre noe nytt og spennende ingen andre vet om kan pirre lystfølelsen og gi en spenning, mener Joveng.

Men, hva hvis du ønsker å ha mer analsex og samtidig synes det gjør vondt?

- Om det gjøres feil, kan anal penetrering være utrolig vondt for kvinner. Å gå rett på sak gjør det vanskelig for kvinnen å nyte akten. Rumpehullet består av to lukkemuskler hvor den ene er koblet sammen med nervesystemet. Hvis kvinnen ikke slapper av og ikke er opphisset, vil denne lukke seg, noe som vil gjøre at inntrengningen vil være vond og ubehagelig.

Skyll ut

I tillegg mener sexeksperten at tanken på at analsex kan være møkkete eller føre smitte over på penis, gjør at mange kvinner kvier seg for å prøve det.

- Kvinner er veldig opptatt av å være rene og å ta seg godt ut, og derfor blir en del kvinner reservert mot tanken om at det kan bli med smuss ut. Her kan man kjøpe en intimdusj som man kan bruke i dusjen som hjelper deg å skylle ut godt i anus og som mange føler gir en bedre selvtillit med tanke på søl, tipser Joveng.

Hvis du har problemer med å få noe som helst opp bak og kjæresten din likevel har lyst til dette, råder Joveng dere til å kommunisere rolig sammen.

- Snakk sammen om hva dere liker og hva dere skal gjøre for at det skal bli bra for begge parter. Hvis dette er noe din partner tenner veldig på, kan det være en mulighet å vurdere det, men til syvende og sist er det du som bestemmer over deg selv. Hvis tanken skremmer, kan man i starten øve litt med kanskje en finger eller to, eller mer berøring utenpå området for å venne seg til følelsen. Gi det litt tid og snakk sammen underveis, så vil det sikkert bli en bedre følelse etter hvert.

Vær forsiktig

Hvis du opplever å få rifter eller begynne å blø har dere mest sannsynlig gjort det feil.

- Årsaken til dette kan være at man ikke har varmet opp godt nok, at man har tatt i for hardt eller at man ikke har brukt glidekrem. Rumpehullet er mye trangere og produserer ingen veske for glid slik som skjeden gjør, slik at man må gå mer varsomt fram så nytelsen blir optimal for begge parter. Hvis dere sammen bestemmer dere for å prøve igjen, er det viktig at dere snakker sammen underveis og at du som kvinne sier i fra om hva som føles godt eller ikke, mener Joveng.

Gode analtips

  • Bruk en god glidekrem. Dette er veldig viktig for en god nytelse da rumpehullet ikke produserer noe sekret slik skjeden gjør. Et silikonbasert glidemiddel har en langvarig effekt og tørker ikke inn på samme måte som et vannbasert glidemiddel kan gjøre.
  • Varm opp skikkelig. Berøring og å gjøre hverandre opphisset før man beveger seg videre til analsex, er en viktig faktor for at det skal fungere.
  • Hvis du ikke er i et fast forhold, er det viktig å bruke kondom for å unngå kjønnsykdommer. Kondom kan også være fint å bruke i et fast forhold, spesielt hvis kvinnen ikke ønsker å få utløsningen inni seg.
  • God hygiene er viktig. Ta en dusj sammen og vask dere godt så dere er klar for deilig nytelse etterpå.
  • Da rompehullet har en høyere bakterieflora, er det viktig at dere ikke går fra hull til hull. Gå gjerne fra skjeden til rumpa, men ikke motsatt, i så fall bør han vaske penis først, eller alternativt bruke en kondom som han da kan ta av hvis dere skal tilbake til vaginal penetrering.
  • Prøv dere fram og snakk sammen. Ikke bli skuffet hvis dere ikke får det til de første gangene. Det som passer for andre trenger ikke å være riktig for dere. Det viktigste er at begge føler at det er riktig og ikke overskrider noen grenser dere selv har satt.
  • Å starte med en finger eller to, eller et mindre leketøy, kan være veien til deilig analsex. Prøv forskjellige stillinger for å finne ut hva som fungerer best og la alltid kvinnen bestemme rytmen, da vil hun føle på kroppen hva som er behagelig, og hun kan styre tempoet i forhold til dette.
sex2-220---------

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen