Perfekt hjemmedate

Vi foreslår 10 spennende dater innenfor husets fire vegger.

Publisert Oppdatert
Det er kaldt, blåser, og kanskje regner det også. Noen kvelder er det best å holde seg hjemme, selv om man egentlig har planlagt å gå på date. Men hva om du inviterer han hjem til deg? En hjemmedate trenger ikke å bli et kjedelig alternativ.

Les også: Det første kysset

Les også: Møtt drømmemannen?

Les også: De pinligste datene


Slik lager dere den perfekte hjemmedaten:

1. Smakskveld
Enten dere liker øl, vin eller whisky best, kjøp inn en liten samling av favoritten og føy til litt salt snacks eller enkel fingermat. Fordel drikken over i små glass, og ta frem hver deres notatblokk. Skriv ned karakter/terningkast og hva dere liker/ikke liker ved hver enkelt drikk.

2. Filmmaraton
Dette er en perfekt måte å tilbringe kvelden tett inntil hverandre i sofaen på. Kjøp inn popkorn, snacks og lei et ønsket utvalg filmer.

3. Lag mat sammen
Prøv å fornye dere på kjøkkenet. Finn en oppskrift på noe du aldri har forsøkt å lage før, det kan være alt fra middag til snacks, kaker eller dessert. Det viktigste er at dere koser dere på kjøkkenet sammen, gjerne med en flaske vin og god musikk i bakgrunnen.

4. Sitt barnevakt for en venn
Gjør en god gjerning og ha det gøy samtidig. Dette er kanskje en date som passer best for par som har datet en stund¿ Barnevaktsitting er i alle fall en ypperlig anledning til å få frem det barnslige i hverandre, og se barnslige filmer, leke med modelleire, fingermale og leke gjemsel. Og så kan dere krype oppi sofaen og kose etter at den lille har lagt seg, slik det var på ungdomsskolen.

5. En italiensk aften
Dette er en perfekt vri på en typisk middag-og-film-kosekveld. Lag et eget tema. En natt i Italia inkluderer hjemmelagd pizza, en flaske italiensk rødvin, italiensk iskrem og en film av typen "Livet er herlig" eller "The Italian Job". Andre flotte tema er en aften i for eksempel Japan, Mexico eller Frankrike.

6. Spill brettspill
Trivial Pursuit, Scrabble, Twister.. Husker du disse? Hvis dere synes det er for kjedelig å spille på vanlig vis, kan dere jo alltids øke temperaturen med litt Scrabble med kinky ord eller naken-Twister. Det finnes også en del brettspill lagd spesielt for par.

7. Lag spillelister
Husker du gode gamle dager da dere lagde kassetter eller CD-er med yndlingslåtene til hverandre? Teknologiens verden har nok endret seg en smule, men en spilleliste på iPod, iTunes eller Spotify gjør allikevel susen. Sett dere til rette med en PC/Mac, og lag en spilleliste til hverandre med musikk dere har gode minner til. Neste gang han rusler en tur med iPoden sin, er det med musikk som minner han om deg på øret.

8. Lag spennende drinker
Kjøp inn noe grunnutstyr som en shaker, et målebeger, isbiter, og en del nøkkelingredienser til forskjellige typer drinker. Varier miksene og litt eksotisk frukt. Ikke glem de søte små paraplyene!

9. Middag med levende lys
En klassiker som aldri går av moten! Rolig romantisk musikk, fin vin og en treretters hjemmelaget middag kan aldri slå feil. Tenk gjerne litt eksklusive detaljer, som sjampanje, jordbær og sjokolade.

10. Barndomsminner
Bruk kvelden på å intervjue hverandre. Skriv ned en rekke spørsmål du lurer på, og la den andre svare. Bytt på å svare og stille spørsmål.

Forslag til spørsmål:
Hva ønsket du å bli i fremtiden da du var åtte år?
Hva er ditt lykkeligste barndomsminne?
Hva er ditt pinligste barndomsminne?

Kilde: Askmen.com date_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning