Perfekt engangs-kos

Ikke forvent deg et forhold utover den ene natten.

Perfekt engangs-kos
Perfekt engangs-kos
Publisert Oppdatert
Selvsagt skal det være rom for å kose seg med en "one-night stand" dersom begge parter er enige om at det er dette man vil. Likevel er det ikke alltid at ting går som planlagt.

Man bør tenke over et par ting for å unngå misforståelser og ubehagelig situasjoner. Tipsene får du fra flere amerikanske samlivseksperter som uttaler seg til magasinet Ivillage.com.

Beskytt deg selv

- Kvinner kan nyte sex på samme måte som menn kan, sier sexterapeut Ian Kerner, forfatter av She comes first: The Thinking Man guide to pleasuring a woman.

Og en one-night stand gir en flott mulighet til å nyte sex uten forpliktelser. Men du må være trygg - og smart.

- Å involvere deg med en venn av en venn, eller noen du kjenner litt til fra før av, kan få deg til å føle deg tryggere og mer komfortabel siden du ikke har å gjøre med en helt ukjent person, sier Kerner.

Les også: Sex uten samleie

Les også: Derfor faker vi orgasme

Les også: Avslør ham på kroppsspråketHvis du koser deg med en fremmed, anbefaler han at dere går hjem til deg eller til et sentralt hotell med mennesker rundt dere slik at dere er i trygge omgivelser. Men uansett hvor dere koser dere - kondom er et must!

Ta også hensyn til alkoholinntaket;

- Så mye tilfeldig sex skjer som et resultat av at hemninger senkes ved å drikke. Det er greit å ha det gøy og drikke, men sørg for at du passer på og ikke lar alkoholen ta overhånd slik at du gjør noe du ellers ikke ville gjort i edru tilstand, sier Kerner.

Ikke forvent en relasjon

Dersom dere møtes ute og stikker hjem med det ene målet om å ha sex med hverandre, er oddsene dårlige for at dere vil utvikle et langvarig forhold etter dette.

- Bare nyt det for hva det er; en natt med god sex. Hold forventningene i sjakk for å hindre senere skuffelser, sier Los Angeles-baserte psykolog Michelle Golland,forfatter av boken Skip "The Talk"

Ikke føl deg skyldig

Hvis du har en "one-night stand" og føler deg skyldig etterpå, bør du vite at det ikke er noe galt i å nyte sex på denne måten, mener Kerner.

- Du trenger ikke å føle deg skyldig, minn deg selv at du gikk inn i denne situasjon mentalt for de rette grunnene. Du hadde en morsom opplevelse, god sex og fikk kanskje til og med en orgasme, sier han.

Unn deg feriesex

Det beste tidspunktet å ha en "one-night stand" er ofte på ferie, mener Kerner.

- Det er tross alt ingen historie og ingen fremtid med denne personen, så da kan du bare leve i øyeblikket, sier han og fortsetter;

- Du er på et sted hvor du har tilgang til et hotellrom og slapper av. Pluss at dere sannsynligvis ikke har felles venner eller noen annen forbindelse som kan gjøre situasjonen vanskelig. Og du er ikke i den virkelige verden, så alt virker mye mer romantisk.

Ta kontroll over egen orgasme

- Menns "one-night stands" kan være mye moro, men kvinner får ikke alltid en orgasme med en ukjent fyr siden han ikke kjenner kroppen hennes så godt, sier Kerner.

Det er synd, men det betyr ikke at du ikke kan klare å ha det moro. Det betyr bare at det er viktig å ta kontroll over din egen orgasme. Sørg for at du går for stillinger som funker for deg, slipp deg løs og prøv å slappe helt av.

Før du sovner

Kanskje du nettopp har hatt fantastisk sex, men så må du ta en kritisk avgjørelse: sover du over eller stikker du? Kerner anbefaler sistnevnte.

- Hvis du ikke leter etter noen følelsesmessig tilknytning, er det på tide å gå, sier han.

Å sove sammen i skje og våkne i hverandres armer, vil bare skape en vanskelig situasjon hvis du aldri har planer om å møte ham igjen. Dermed er det også smart å ikke utveksle hverandres telefonnumre eller adde hverandre på Facebook.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning