Derfor faker vi orgasme

Det er deilig, men du nådde ikke klimaks. Hvorfor late som?

Derfor faker vi orgasme
Derfor faker vi orgasme
Publisert Oppdatert
Vi gjør oss selv en kraftig bjørnetjeneste gjennom å late som vi har det bedre i sengen enn vi egentlig har.

Cecilie Kjensli, redaktør for sex - og samlivmagasinet Cpunktet.no mener at kvinner faker orgasme av redsel.

Føler seg dumme

- Jenter faker av redsel for å føle seg dumme eller dårlig i senga. Det rare er at vi får orgasme på egenhånd, men når det kommer en annen opp i køya blir vi sjenerte over at vi gnir oss mellom beina.

Hun forteller at det er ingenting å være flau over at man er kåt under sex.

- Vi blir flaue. Akkurat som om det skulle være pinlig å onanere i en seksuell situasjon! Tvert imot. Det er jo kjempeopphissende. En ting er å fake orgasme på et one night stand der du aldri ser typen igjen. Det er dumt, men det å fake med en kjæreste derimot, det er faktisk ganske alvorlig. Gjør du det en gang, blir det ofte flere ganger. I lengden blir du lei deg og frustrert over at du ikke får noe særlig ut av det, sier Kjensli.

Ifølge nettstedet askmen.com er det varierte grunner for at kvinner faker orgasme.

Her er noen av dem!

Hun vil styrke egoet hans

Mange kvinner vil rett og slett ikke at mannen skal spørre dem om hvorfor de ikke får orgasme. For mange er virkeligheten at det ikke er så lett å nå klimaks, og at det faktisk ikke alltid trengs.

Les også: IKKE si dette i senga!

Les også: Kvalitetsfull sengekos

Les også: Unngå sexstressetEn orgasme er ikke en forutsetning for nytelse. Noen ganger trenger hun en intens orgasme, og andre ganger holder det å kun være intime sammen. I stedet for å holde på til det blir gnagsår av, er det lettere å bare late som.

Hun frykter å miste kontrollen

Hvis hun er den typen som har det perfekte håret, den perfekte jobben og den perfekte garderoben, kan det godt være at hun er redd for å miste kontrollen ved å tillate seg selv til å få orgasme.

Dr. Ava Cadell, sexterapeut og forfatter, sier at mange kvinner ikke ønsker å bli sett på som ute av kontroll fordi de tror at det vil gjøre dem stygge, svake eller sårbare.

Frykt for graviditet/kjønnssykdommer

Hvis hun er livredd for graviditet eller bekymret for å få sykdommer, kan hun være ute av stand til å fokusere på oppgaven under sex. En kvinne i denne situasjonen kommer til å trenge tid og et veldig trygt miljø hvis hun skal nå klimaks med partneren.

Hun vet ikke hvordan

Menn vokser opp med masturbering i ung alder, men mange kvinner lærer ikke om onani før langt inn i 20-årene, og selv da er det en komplisert situasjon.

Mellom g-punktet, klitoris, vibratorer, fingre og alt annet som skjer, vet ofte ikke kvinner hva som skal til for å få orgasme, langt mindre fortelle noen andre hvordan det skal gjøres.

Hun er flau over fantasier

Selv om en kvinne vet hva som tenner henne, kan det være at hun ikke vet hvordan hun skal fortelle partneren om det, eller at hun rett og slett ikke tør å dele det. Ofte er kvinner (og menn) flau over sine egne fantasier. De er redde for å bli oppfattet som rare, nymfomane eller perverse.

Cecilie-Kjensli220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning