På partnerjakt i helgen?

Da bør du gå til et sted de spiller romantiske ballader. Les hvorfor her!

Publisert Oppdatert
Etter én romantisk ballade dobles sjansen for at unge kvinner gir fra seg telefonnummeret sitt - til en helt vanlig fyr de nettopp har møtt.

Det skriver Forskning.no som forteller om en ny studie fra Université de Bretagne-Sud og Université de Paris-Sud, publisert i tidsskriftet Psychology of Music, som omfatter 87 kvinner i alderen 18-20 år.

Kvinner sjarmeres av musikken

Ifølge de franske forskerne tar det ikke lang tid før kvinner blir møre i hjerteroten om det spilles romantisk musikk, og menn svir av mer penger på romantiske gaver når det spilles en ballade i butikken.

Les også: Musikalsk medisin

Les også: Den beste treningsmusikken

Les også: Ikke glem kondomEn 20-årig mann spurte kvinnene om telefonnummeret deres. Han ble valgt ut på grunnlag av en egen test for attraktivitet, og forskerne plukket ut vedkommende som fikk de mest gjennomsnittlige resultatene, skriver forskning.no.
 • Studien antyder at med romantisk sang i bakgrunnen, i tre minutter før en kvinne treffer en mann, øker mannens sjanser betraktelig.
 • 52 prosent av kvinnene ga bort nummeret sitt etter å ha blitt utsatt for slik søt musikk, mens bare 28 prosent ville bli oppringt etter å ha hørt en mer nøytralt rangert sang.
 • Også menn lar seg påvirke av romantiske ballader. En studie fra 2009 har vist at menn som skulle handle blomster, brukte mer penger når de hørte romantiske låter i bakgrunnen. Romantisk bakgrunnsmusikk kan altså i følge undersøkelsene virke som rene katalysatoren på et begynnende forhold!
 • Studien

  44 kvinner fikk høre en sang som i en egen test ble ansett som klart romantisk; Je l'aime à mourir (Francis Cabrel). De andre 43 fikk høre en mer nøytral sang; L'heure du thé (Vincent Delerm).

  Like etter møter kvinnene diskusjonspartneren, den unge mannen. Med en forsker til stede starter de samtalen. Praten går i fem minutter, så forlater forskeren rommet og de to blir alene.

  Mannen kjenner på dette tidspunktet ikke studiens design og vet ikke om musikken på venterommet, men han er blitt instruert i hva han skal si. Han gjentar navnet sitt, sier at hun er vakker og spør om nummeret. Og resultatet var altså at nesten dobbelt så mange kvinner ville gi fra seg telefonnummeret sitt når de hadde hørt en romantisk ballade under samtalen.

  Kilde: Forskning.no
Romantisk220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen