Menn dater gjerne alenemødre

Barn er ingen hindring, viser undersøkelse.

Publisert Oppdatert
Om du er alenemamma trenger du absolutt ikke legge datingen på hyllen av den grunn. En undersøkelse som nettdatingstjenesten Match.com har gjennomført, viser nemlig at barn ikke er en hindring når single skal finne kjærligheten.

I undersøkelsen hvor 1800 norske single har deltatt, svarer hele 77 prosent at de er positive til å date en singel forelder. Videre viser undersøkelsen at en majoritet av de single som ikke har barn, drømmer om å få egne barn og helst innen en toårsperiode.

Ønsker frihet

82 prosent av kvinnene er åpne for å date en som har barn fra før. Tallet er også overraskende høyt blant norske singelmenn, 74 prosent av mennene sier at de gjerne dater en singelmamma. Kun en av ti kunne ikke tenke seg å date en med barn. Hovedgrunnen er at de vil ha friheten til å gjøre spontane ting med sin partner. Enkelte sier også at de ikke vil bli nummer to i sin partners liv, noe man automatisk blir dersom partneren har barn fra før.

Les også: Derfor dør forholdet

Les også: Mor påvirker kjærlighetslivet

Les også: Betatt og opptatt- Undersøkelsen viser at barn absolutt ikke skremmer bort menn eller kvinner når de skal velge sin partner. Jeg er sikker på at resultatene fra undersøkelsen vil gi en god dose selvtillit til single foreldre som ønsker å finne sin partner, sier Hanna Bergholm, nordisk markedsdirektør i Match.com i en pressemelding.

Giftemål ikke viktig

Undersøkelsen viser også at seks av ti barnløse single ønsker seg barn, at to av ti spurte ikke har bestemt seg enda, mens 18 prosent sier at de ikke ønsker seg barn.

Kjernefamilien står sterkt blant norske single og majoriteten ønsker seg ett eller to barn dersom de kunne velge helt fritt. Videre sier de single at de gjerne vil ha vært sammen med sin partner i to år, bo utenfor byen i en villa eller et hus og være fast ansatt - før de får barn.

Ifølge undersøkelsen er den tradisjonelle familien med gifte foreldre i endring. Kun 35 prosent av de spurte sier at de vil være gift før de får barn. Til sammenlikning ønsker hele 56 prosent å være i samboerskap når de blir foreldre. Menn uttrykker i større grad enn kvinnene et ønske om samboerskap, 59 prosent mot kvinnenes 48 prosent.

Kilde: Pressemelding fra Match.com. Flrting220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning