Her finner du kjæresten!

Jakter du på ny partner? Sjansen er stor for at du finner han her!

Publisert Oppdatert
De fleste møter sin fremtidige partner på jobben, på nettet og på byen, og det er liten tvil om at nettverket er avgjørende når man skal finne en kjæreste. Om man møter som regel en fremtidig partner på jobben eller i studiene, er det naturlig å dele visse interesser, men i dag er det også helt vanlig å bruke en datingprofil eller Facebookprofilen for å finne interessante partnere.

En undersøkelse i Sverige viser at flest opplever suksess med å finne en partner via nettet, tett fulgt av gjennom venner eller jobb og studier, skriver Aftonbladet.se. Også Ekstrabladet.dk har gjennomført en liten studie som viser at nettet og jobben er de mest populære jaktmarkedene.

Les også: Vær uimotståelig

Les også: Den nye sjekkearenaen



Fordeler og ulemper

Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har selv funnet tidligere partnere på disse stedene, men mener at det selvsagt er fordeler og ulemper ved alle stedene;

- Det er fantastisk det internett har betydd for voksne menneskers kjærlighetsliv. Før i tiden var løpet litt kjørt dersom man ikke hadde funnet sin partner mens man var ung. Nettet er en bra måte å grovsortere litt på. Du kan selvsagt ikke sjekke den fulle kjemien på nett, men du kan leter etter en partner som matcher det du ønsker deg av en person i forhold til holdninger, utdanning, politisk ståsted og så videre, sier hun.

Problemet med å søke etter en kjæreste på nettet er selvsagt at du risikerer å søke etter det du tror du vil ha, og ikke det du i virkeligheten har bruk for;

- Mange menn synes for eksempel at det kunne være befriende med en kvinne som deler deres fritidsinteresser, og kvinner leter kanskje etter noe å gå på teateret eller utstilling med, og som deler interessen for reiser og bøker.

- Men når det kommer til stykket, er kanskje ikke lykken å ligne mest mulig på hverandre, eller å nødvendigvis gjøre alt sammen. Det er jo tross alt ofte forskjellene som gjør det ekstra spennende å være i et forhold, sier Bentzen.

Studiet og jobb

Som ung vil du garantert møte noe som passer deg og som du kan like, mener sexologen. Utdanningsarenaene og fritidstilbudene er spekket med jevnaldrende, for å ikke snakke om fester som man deltar på som ung.

- Generelt kan man si at felles opplevelser, for eksempel faglig eller på en felles arbeidsplass, gjør det mye lettere å komme i snakk enn hvis du står ute på en bar og vil ha kontakt.

Les også: 10 trinn til bedre sex

Les også: Vellykket nettdate

Les også: Sikre sjekketips



- Problemet med å date kollegaer er selvsagt den dagen den ene trekker seg. Da er det ikke bare ditt privatliv som er noe herk, men også det å komme på jobben. Derfor kan det være en god ide å tenke seg godt om før man kysser på en kollega. Og skal du kysse noen på firmafesten, så heller en fra en annen avdeling enn din egen!

Kilde: Aftonbladet.se, Ekstrabladet.dk
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning