Færre med klamydia

Årsaken er enkel - flere bruker kondom!

Publisert Oppdatert
Av med klærne, hopp til sengs og delta i kondomkampen!

Det er oppfordringen fra RFSU. Klamydiatallene for 2009 viser nemlig en nedgang i antall smittede, nettopp fordi kondomsalget øker.

Ungdom blir smittet

Samtidig viser en undersøkelse gjennomført av RFSU at så mange som 22 prosent sier de har hatt en seksuelt overførbar infeksjon. Derfor lanserer nå RFSU Kondomkampen - og oppfordrer alle til å ligge mer.

Klamydiatallene for 2009 viser en nedgang på 3,1 prosent sammenlignet med 2008, i følge tall fra Folkehelseinstituttet. For første gang på 10 år går tallene rett vei - men nedgangen gjenspeiler også en nedgang i antall som har testet seg. Fortsatt er det flest under 25 år som blir smittet, hele 7 av 10.

Les også: Ikke glem kondom

Les også: Guide til analsex

Les også: På partnerjakt?Samtidig har kondomsalget ut av butikk økt med 60 prosent siden 2000.

- Først vil vi gjerne berømme alle for at vi endelig har klart å snu klamydiatrenden og at kondomsalget øker, sier Sidsel Kløw i RFSU Norge AS.

- Vi håper dette betyr at mange flere har blitt flinkere til å beskytte seg. Likevel fortsetter kampen - stadig nye generasjoner må "utdannes" i kondombruk.

Kondomkampen

Av med klærne, hopp til sengs og ligg deg til en bedre verden, oppfordrer RFSU i sin nye nettkampanje. Kampanjen er lansert for å holde fokus på kondombruk, spesielt blant unge.

I kampanjen oppfordres man til å kreere og laste opp sitt eget sexblikk, du kan lage din egen bakgrunnsmusikk - kalt "knullemix", eller du kan spille inn din egen sexy filmsnutt. Kampanjen lanseres i dag og formålet er å skape oppmerksomhet rundt kondombruk blant unge. På nettsiden vil det være en egen teller som holder styr på hvor mange kondomer som blir brukt i løpet av Kondomkampen.

- Når man skal oppfordre unge til å bruke kondom er det viktig å ha glimt i øyet, sier Kløw. kondom220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning