Få rett kjemi med ham

Coach avslører hemmeligheten bak den gode samtalen med en potensiell kjæreste.

Publisert Oppdatert
Kjemi, kjemi, kjemi...Det er ensbetydende for de fleste at når man "har god kjemi" med en date, så kommuniserer man bra og treffer noe i hverandre. Men, kjemi er for mange også et ganske oppbrukt ord, for hva ligger egentlig bak riktig god kommunikasjon?

Viser du interesse?

Coach og samtaleterapeut ved Levdittliv.no, Mariann Marthinussen, forteller at den gode samtalen kommer som et resultat av at personer er ekte med hverandre, har tilstedeværelse, interesse og respekt for den andre og dens synspunkter.

- Dette er en utveksling som kommer naturlig når begge føler seg trygge, både i seg selv og i hverandres selskap, mener Marthinussen.

Dette er ofte målet når man dater en ny person som en potensiell kjæreste, men hvordan man best mulig skal klare å komme til "kjernen av den gode samtalen", er ofte vanskelig å vite. Coachen mener at det handler om nærhet, og det er noe som skapes gjennom tid, tillit og respekt. Både for seg selv og den andre.

- Når vi møter en ny person som interesserer oss som potensiell partner, vil vi ofte møte oss selv i våre gamle mønstre. Det betyr at vi kan oppleve frykten for avvisning, gjerne ubevisst. Denne kommer gjerne i møter som betyr noe ekstra for oss. Det betyr at vi instinktivt kan holde litt igjen, være varsomme, og beskytte oss for ikke å bli såret. Her vil ingen kunne dra oss ut uten at vi føler selv at vi er komfortable, eller at vi jobber bevisst med vår egen sårbarhet, forteller Marthinussen.

Meningsfull samtale

Du har sikkert vært i situasjonen hvor mannen du treffer har det ytre på plass, men du merker at dere kommuniserer ulikt. Så hvordan skal dere finne en felles kommunikasjonsplattform?

Coachen mener at det kommer an på hvor mye av deg selv du tør å være og vise;

Les også: Slik forelsker du deg

Les også: Her møter du menn

Les også: Den første daten- I nye møter kan vi ofte lage en fasade helt ubevisst som er den siden av oss vi liker å vise frem, men som kanskje ikke er helt oss hundre prosent. Dersom du blir engstelig eller redd for ikke å bli likt, eller gjerne vil stille intelligente spørsmål, fordi du ønsker virke interessant, samfunnsengasjert og så videre, kan du fjerne deg fra det som oppleves som nært og ekte. Særlig dersom dette ikke ligger helt naturlig for deg i den du er i hverdagen, sier coachen og fortsetter;

- Meningsfulle og dype samtaler kommer når vi snakker og deler ting som berører oss, interesserer og engasjerer oss på flere måter. Vi vil skape nærhet til hverandre ved å vise oss fra vår sanne side. Hva den er, er for øvrig noe mange bruker et helt liv på å forstå.

- Du kan ikke forme han

I en potensiell kjæreste søker man som regel en sparringpartner som kan gi en litt utfordringer i samtalen. Opplever du ikke at du ser denne egenskapen i en potensiell partner, er det godt mulig han ikke er riktig for deg. Det er ikke mulig å skape en god samtale på vegne av en annen, mener coachen.

- Du kan kun gjøre ditt beste for å være den du er og gi av deg selv. Resten må den andre parten stå for eller ikke. Du vil aldri kunne "tvinge" eller forlange en reflekterende og filosofisk samtale, dersom den andre ikke er interessert i dette, føler seg trygg eller er engasjert i tema, sier hun.

Det er noe annet i et etablert forhold, da er det en fordel å ha kommunikasjon om forventinger og behov.

- Dette vil kunne hjelpe til å åpne for mer sparring og dypere samtaler, men det må være en interesse og ønske som begge deler, og hvor begge føler seg ivaretatt og respektert for sine synspunkter og uttalelser, selv om de er ulike. Her må vi utvise like mye forståelse og respekt som vi selv ønsker å få, råder Marthinussen.

Tenk over


Coachen mener at det kan hjelpe deg å tenke over følgende i en datingsituasjon;
  • Når du treffer en mann, så er han den han er, der han er - akkurat som deg. Du vil aldri kunne gjøre eller forme han til noe annet, eller tvinge han til å bli noe mer enn det han selv ønsker.
  • Vi har vår frie vilje og må selv få velge hva som engasjerer oss. Når du vet hva som engasjerer og interesser deg, vil du automatisk tiltrekke deg de mennesker som er opptatt av det samme.
  • Slik fungerer "the law of attraction". Men det starter alltid med DEG!
kyss220-

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning