Den første daten

Fra fiasko til fantastisk med disse tipsene.

Publisert Oppdatert
Den første daten er alltid nervepirrende. Hadde man i det minste visst hva som ville skje, så kunne man planlagt ting på forhånd, men dating er som et spill. Enten er du så heldig at du vinner, eller så ender du opp tomhendt. Uansett satser du, og det er spennende mens det står på.

Les også: Når han er sjenert

Les også: Møtt drømmemannen?

Les også: Tolk profilen hans


Her er 10 tips for første date:

Ta kontrollen
Alle liker å være litt forberedt. Ta derfor ansvar, og bestill et bord, billetter eller annet som passer datens og din egen smak!

Smil
Du kan ikke smile for mye på en date, og særlig ikke ved første møte. Det er stor sannsynlighet for at han er nervøs også, så et smil vil virke avvæpnende og få dere begge til å slappe av.

Pass kroppsspråket
Med beina krysset og hendene over munnen vil du ubevisst signalisere at du skjuler noe, skal man tro eksperter innen kroppsspråk. Hvis du slipper deg løs, sprer føttene og lener deg behagelig tilbake med hendene bak hodet, kan du derimot fremstå som useriøs eller uinteressert. Så; rett deg opp, len deg interessert fremover og hold hendene i ro foran deg.

Still spørsmål
Dette virker kanskje opplagt, men det er overraskende mange som ikke har sett viktigheten i å virke oppriktig interessert i den man er på date med. Still derfor nysgjerrige og oppmerksomme spørsmål.

Lytt
Du kan ikke stille en rekke med spørsmål uten å ta deg tid til å virkelig lytte!

Sørg også for å huske detaljer fra mailer, sms og annet som han har sendt deg. Det viser at du virkelig bryr deg, og ønsker å bli kjent med han.

Gi komplimenter
Synes du at han er kjekk, interessant, koselig, morsom eller lignende; si det! Alle liker komplimenter.

Virk selvsikker
Det spiller ingen rolle om du egentlig sliter med dårlig selvtillit, har problemer på jobben eller føler deg ensom. På en date er måten du fremstiller deg selv på det som er viktigst. Så forsøk å legg igjen problemene hjemme, og forsøk å kose deg uten å legge ut om alt som "feiler" deg.

Ikke klå
Selv om du synes mannen foran deg er uimotståelig, er det alltids en sjanse for at han ikke synes det samme om deg. Så en hånd på låret eller baken er ikke alltid like velkomment. Vær obs på hans kroppsspråk, og hvis han ønsker intimitet, vil du kjapt oppfatte signalene.

Tilby deg å betale
Det er ingen selvfølge at mannen skal betale alt på date, så normal folkeskikk tilsier at du tilbyr deg å være med på betalingen.

Ta et ordentlig farvel
Bruk litt tid på å avrunde kvelden med å snakke sammen, gi en klem, kyss eller hva nå enn som føles riktig. Forsøk å være så oppriktig med hverandre som mulig om kjemien ikke stemmer. Så sparer man seg selv eller den andre timer med venting på telefon eller håp om en ny date.

Kilde: Edition.cnn.com firstdate_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning