Få et fantastisk forhold

Disse rådene burde alle kjærestepar følge!

Publisert Oppdatert
Foto: Istockphoto.com

Dårlig kommunikasjon og lidelse i stillhet er kanskje det absolutt verste for et kjærlighetsforhold, og løsningen på de fleste problemer er å være ærlig, åpen og direkte.

Seks råd til mannen

1. Likestilling

Menn gjør fortsatt mindre husarbeid enn kvinner. Er dere begge i fulltidsjobb er det rimelig at dere også deler husarbeidet på to. Det lønner seg både i det korte og lange løp.

2. Initiativ

Ta initiativ til både moromme og mindre morsomme ting. Det kan være gull verdt å ta oppvasken helt av seg selv. Og hva med å ta henne med på en morsom tur i skogen, med pledd og piknikkurv under armen.

3. Berøring

Vær sjenerøs med kyss, klemming og kjærtegn - uten at det nødvendigvis må lede til sex.

4. Lytt

Les også: Det første kysset

Les også: Våryre nordmennDen eneste måten å finne ut av hva din partner sier og hvilke behov hun har, er å lytte til henne.

5. Masing

Masing er egentlig bare informasjon som gjentas for ofte. Vær i møtekommende i stedet for å ignorere. Og hvis du synes hun er urimelig, ta diskusjonen med det samme.

6. Snakk

Ikke gå ut i fra at hun opplever det samme som deg. Snakk sammen for å få klarhet.

Fire råd til kvinnen

1. Mas

Snakk om dine behov i stedet for å mase og klage over hans oppførsel.

2. Tal i klartekst

Si nøyaktig hva du mener og ikke legg noe som helst andre betydninger i det. Da er sannsynligheten for at misforståelser oppstår mindre.

3. Delta på hans premisser

Lag til felles og morsomme aktiviteter som også han kan like, og vis interesse for det han bryr seg om. Selv om du kanskje ikke syns det er rasende festlig å være med på fotballkamp kan det hende det kan lønne seg å bli med han en gang innimellom.

Les også: Kjedelig i forholdet?

Les også: Dette får han ikke nok av

Les også: Etter krangelen4. Aksept

Aksepter at han gjør tingene på sin måte, både når det gjelder å vaske opp og legge tøy på plass. Selv om han gjør det annerledes enn deg betyr det ikke at han gjør det dårligere.

Kilde: 'Handbok för pojkvänner - förhållandeförlängare för killar, sambos och äkta män (och deras bättre hälfter)'af Peter Eriksson.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen