Etter krangelen¿

Skal man bli venner igjen. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Forhold er forskjellige, men alle par krangler eller har sine uenigheter. De fleste finner imidlertid en løsning på problemene eller i alle fall en måte å takle dem på for å gå videre. Hvis du ikke orker å late som ingen ting, og bare vente på at ting forsvinner av seg selv, bør du lese videre for å finne en sunn måte å avslutte krangelen på.

Les også: Opphissende tips!

Les også: Irritert på kjæresten?

Les også: Møtt drømmemannen?


Slik gjør du det:

1. Se den egentlig grunnen
Du krangler ikke alltid for den grunnen du tror. Noen ganger er det underliggende årsaker til at han greide å provosere deg. Å identifisere den egentlige grunnen til problemet vil roe ned situasjonen, og hjelpe deg til å se klart.

Det kan være at du:
Ikke føler deg god nok, du greier kanskje ikke å tro at noe faktisk kan være virkelig glad i deg.
Er redd for å bli forlatt. At han for eksempel er utro, eller at han distanserer seg emosjonelt.
Føler deg tatt for gitt. Du føler deg lite satt pris på, og kanskje til og med brukt.

2. Si det med en setning
Finn ut hva som er det viktigste argumentet ditt i krangelen, og si det med bare en setning. På den måten blir budskapet tydelig, i stedet for å forsvinne i en mengde ord. Det er bedre å si at "jeg føler meg usikker når jeg ser at du snakker med andre jenter" enn å skjelle ut vedkommende for alt mulig annet, fordi det er ekkelt å innrømme hva du føler.

3. Ta ansvar
Roper du til kjæresten? Forsøker du å manipulere han til å gjøre slik du vil? Er det egentlig lettere å få det slik du vil ved manipulasjon heller enn å spørre direkte?
Vi har alle vært der på en eller annen måte. Men noen ganger kan det være smart å be om unnskyldning for noe du har sagt eller gjort, selv om det ikke var du som startet krangelen i utgangspunktet. På denne måten senkes agressjonsnivået, og gjør det mer sannsynlig at han vil prate åpent med deg.

4. Gi slipp, selv om du "har rett"
Ønsket om å ha rett, og vinne diskusjonen, er ofte grunn god nok til å fortsette en krangel i det uendelige. Men vil du ha rett, eller være lykkelig? Noen ganger må man bare innse at man er uenig, og så gå videre.

5. La partneren takle situasjonen på sin måte
Du kan kun kontrollere deg selv, og din egen reaksjon. Selv om kjæresten absolutt ikke har sett poenget ditt, betyr det ikke at du kan tvinge ditt synspunkt på andre. Det er alltid to eller flere sider av en sak, men noen ganger er det umulig å få noen til å helt skjønne din side av saken. La han takle problemet på sin måte.

Det er uansett viktig å tilgi. Såfremt du vet at vedkommende er oppriktig glad i deg, og aldri har ment å såre deg, kan det være mulig å gå videre selv om han ikke skjønner dine argument. Bare sørg for at det som utløste situasjonen aldri gjentar seg.

6. Sett pris på partneren
Jo før dere har det bra sammen igjen, jo heller. Det er ingen ting som er så ødeleggende for et forhold som kritikk. Forsøk heller å gjøre ting som styrker den emosjonelle verdien i forholdet. Etter en krangel bør dere rette opp den dårlige stemningen med å fortelle alle de tingene dere liker ved hverandre. Hvis ikke kan dere fort havne i en ond sirkel av beskyldninger, dårlig stemning og lite tillit.

7. Bli enig om nye grenser ved krangel
Hvis du har sagt stygge ting til kjæresten under en krangel, er det viktig at du viser at det ikke er slik du egentlig ønsker å ha det. Bli for eksempel enige om at usakligheter som drittkasting og stygge beskyldninger utgår. Bli enig i at det ikke er lov til å rope, eller trekke frem gamle krangler hver gang dere har en uenighet.

Kilde: Wikihow.com krangel_hoyde.gif
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning