Dette snakker vi ikke om

Det er ett samtaletema vi absolutt vil unngå på date.

Dette snakker vi ikke om
Dette snakker vi ikke om
Publisert Oppdatert
En ny undersøkelse som nettdatingstjenesten Match.com har gjennomført blant tusen av sine medlemmer viser at det er noe som absolutt ikke bør snakkes om på første daten.

Tabu på date

Politikk er tabu på første date, og politisk ståsted er heller ikke avgjørende når vi velger en partner.

Hele 94 prosent av de single vil nemlig ikke snakke politikk på første date. Temaer som integrering, finanspolitikk og skattespørsmål oppleves som sensitive saker som man helst styrer unna. Hele syv av ti oppgir at de kunne valgt en partner med motsatt politisk tilhørighet, og det er menn som er mest positive til å date en kvinne med et annet politisk ståsted. Kun fire prosent hevder at de ville avbrutt en date dersom det skulle vise seg at den andre skulle stemme på motsatt side politisk.

Les også: Dating på avstand

Les også: 5 kriser i forholdet

Les også: Særdeles dårlig dateDe single har størst tillit til Erna og vil ha Jens som sjef, men synes at Siv er morsomst på fest.

Fakta fra undersøkelsen

  • Single kvinner er mest opptatt av helsepolitikk, single menn synes samferdsel er viktigst.

  • 94 prosent vil ikke snakke politikk på første date.

  • 7 av 10 dater gjerne noen med annen politisk oppfatning.

  • De single har størst tillit til Erna og vil ha Jens som sjef, men synes at Siv er morsomst på fest.

Mens Erna Solberg nyter størst tillit blant de single, er Jens Stoltenberg den politikeren flertallet helst ville hatt som sjef. Liv Signe Navarsete går av med seieren i kategorien best klesstil, tett fulgt av Siv Jensen. Siv Jensen er også festens dronning, da hele 6 av 10 single helst vil feste med partilederen i FrP.

Menn og kvinner delte

Undersøkelsen viser også at politikerne har oversett en stor og viktig målgruppe - de single. Mens norske single i høy grad er overbevist om at det finnes politiske spørsmål som er viktige for dem som samfunnsgruppe, mener hele 91 prosent at politikerne ikke prioriterer spørsmål som er viktig for de single. Hele 7 av 10 single skal stemme ved årets valg og oppgir skattepolitikk, helsespørsmål og eldreomsorg som sine fanesaker.

Men selv om så mange som 7 av 10 single mener at det finnes valgsaker som er spesielt viktige for dem som samfunnsgruppe, mener majoriteten av disse single at politikerne ikke fokuserer på deres fanesaker. En tredjedel av de single har fortsatt ikke bestemt seg for hvordan de skal stemme ved årets kommune- eller fylkestingsvalg og 16 prosent oppgir at de vil stemme på et annet parti enn ved forrige valg.

Single menn og kvinner er uenige om hvilke politiske spørsmål som er viktigst.

De single som gruppe er mest opptatt av politiske fanesaker som skattepolitikk, helsespørsmål og eldreomsorg, men undersøkelsen avdekker klare forskjeller mellom menn og kvinner. Mens single menn er mest opptatt av samferdselspolitikk, er dette det temaet som er minst viktig for kvinner.


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning