Dating på avstand

Falt pladask for ham som bor på motsatt side av landet? Kjønnssosiolog gir deg tipsene.

Dating på avstand
Dating på avstand
Publisert Oppdatert
Å være forelsket er kanskje den villeste følelsen man kan kjenne i kroppen, både på godt og vondt. Rasjonell er ofte det siste man blir, det er ikke så lett å tenke logisk dersom man plutselig faller pladask for drømmemannen som faktisk bor i en helt annen del av landet.

Du er bokstavelig talt avstandsforelsket.

Funksjonell kjærlighet

Kanskje møtte du ham da du var på ferie, kanskje møtte du ham via venner du besøkte. Eller kanskje fikk du kontakt med ham via nettdating. Problemet oppi alt er den geografiske

Hold forholdet varmt

  • Lag en plan for når dere skal være sammen.

  • Del opplevelser, og forsikre den andre om at man er motivert til å gjøre det som trengs for å eliminere avstanden permanent.

  • Besøk hverandre så ofte som mulig.

  • Husk at det alltid blir en kamp mot timeglasset.

  • Vi slår røtter der vi står. Sånn er det, og sånn blir det.

avstanden. Er det egentlig noe poeng i å forsette datingprosessen om man aldri vet når man kan sees igjen?

- Nei, svarer Preben Z. Møller, rådgiver for nettdating-tjenesten Sukker.no.

Men Møller, som også er kjønnssosiolog og forfatter med "kjønnsmarkedet" som spesialfelt, forteller samtidig at dersom man har etablert kontakt med personen, vil det være lettere å fortsette datingprosessen på tross av den store avstanden;

Les også: Nøkkelen til et langt forhold

Les også: -Sex er limet i forholdet

Les også: Kjærlighet på nett- Kjærligheten er funksjonell, og tilpasser seg omstendighetene slik at den blir mulig å realisere. Jeg vil tro at det vil være viktig å ha en klar horisont hvor begge vet når man skal møtes, og at man etablerer en klar plan for hvordan man kan eliminere avstanden på sikt. Når man skal flytte til hverandre, og så videre. Det må med andre ord være "liv laga", og da tenker jeg også i en bokstavelig, biologisk forstand, sier Møller.

Videochat

Om dere først har blitt forelsket i hverandre, gjelder det å finne frem til brukbare løsninger slik at kontakten kan holdes varm. Da mener kjønnssosiologen at det er best å bruke kommunikasjonsmidler som Skype slik at man ser hverandre mens man prater sammen.

- Sett opp faste møtetider. Se filmer sammen, samtidig, mens Skype går parallellt, slik at man kan kaste et blikk til hverandre og dele opplevelsen. Å dele opplevelser er viktig. Å ha noen å dele livet med, handler om nettopp det, sier Møller.

Biologi teller mest

For; når dere blir tvunget til å holde kontakten med hverandre via videochat, telefon, MMS og SMS, er det stadig én ting som mangler i forholdet - kroppslig kontakt. Og det kan nok bli det største problemet på sikt.- Det fungerer dårlig for personer som ønsker å være trofaste. Det er viktig at det "kroppslige" og umiddelbare henger med, og ledsager relasjonsbyggingen. Å bli kjent innenfra og ut er et midlertidig og kortvarig alternativ, sier Møller og understreker;

- Man skal lytte like mye til ens biologiske vesen som intellektet. Vårt reaksjonsmønster er giret på samværsformene fra 40. 000 til 100 000 år siden. Da hadde vi verken telefon, Skype, Internett eller SMS.


seng3-590

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning