Når han er sjenert

Det er en utfordring å være interessert i en sjenert mann. Slik går du frem!

Publisert Oppdatert
Med en sjenert mann må du være mer tilgjengelig, ta initiativ oftere og kanskje være den som lener seg inn for det første kysset.

Les også: Lyst på en date?

Les også: Sikre sjekketips

Les også: Få oppmerksomhet fra menn


Her er noen datetips for deg som ønsker å få en sjenert mann på kroken:

1. Se han i hans rette element
Hvis han for eksempel spiller fotball, dra og se på en kamp. Vær der når han når målstreken, eller når han holder et foredrag. Når en sjenert mann er i sitt rette element vil han føle seg bra, og det betyr at han vil ha lettere for å gi uttrykk for at han er interessert.

2. Gi han komplimenter
Legg merke til ting ved han, eller ting han gjør som du liker, og fortell han oppriktig hva du tenker. Ved å gi han komplimenter bygger du opp selvtilliten hans, og gjør at han ønsker å vise mer av seg selv.

4. Spør åpne spørsmål
Gode eksempler er "hvordan bestemte du deg for yrket ditt?", "hva gjorde at du ønsket å flytte hit?", og lignende. Disse spørsmålene hjelper en sjenert mann til å åpne opp og snakke om seg selv. Og dette vil føre til at han lettere slapper av sammen med deg.

5. Spør om hjelp
Menn elsker å hjelpe en kvinne de er interessert i. Så spør han gjerne om han kan fikse pc-en din, bilen din, sykkelen, døren, hva som helst. Han vil like å føle at han er betydningsfull for deg. Still spørsmål mens han holder på, og få han til å forklare. Dette får han til å snakke mer, uten at det blir en pinlig og anstrengt samtale ansikt til ansikt.

6. Spør om interessene
Finn ut hva han liker, enten det er sport, hobbyer, filmer eller mat. Hvis det er noe dere har felles, så spør om han har lyst til å gjøre aktiviteten sammen med deg en dag. Sjenerte menn kan være svært interessert i deg, men livredd for å ta det første steget. Dette er også en god måte å teste ut om han er interessert i deg eller ikke. Hvis du viser tydelig ønske om å finne på noe, og han ikke benytter sjansen, er han nok ikke særlig interessert.

7. Si at du gjerne vil møte han igjen
Dette er en lett og ikke påtrengende måte å vise interesse på. Hvis han responderer positivt, ved å smile, nikke eller si "ja", kan det hende han også føler seg tiltrukket av deg. Hvis dere kommer så langt, sørg for at han har din kontaktinformasjon.

8. Skriv beskjeder
Hvis du er venn med vedkommende på Facebook, eller har hverandre på MSN, kan du forsøke å ta kontakt der. Det er en diskret og litt mindre skremmende måte å ta kontakt på.

9. Ta det første steget selv
Det er overhodet ikke forbudt at du tar kontakt først. Det kan til og med være en lettelse for en sjenert mann. Du trenger ikke å kalle det en date heller, bare en kaffe eller en film med en venn. Hvis du har lyst til å gå lenger, bør du si det rett ut. Det er ikke alle som er like flinke til å ta hint.

10. Vær tålmodig, ikke stress
Han kommer ikke til å endre seg over natta. Og det er stor sannsynlighet for at han kommer til å være sjenert ovenfor deg i lang tid fremover. Å stresse vil kanskje bare skremme han, så forsøk å ta det i hans tempo.

Kilde: Wikihow.com flort_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen