Dater du på nett?

Da bør du definitivt legge vekt på dette!

Dater du på nett?
Dater du på nett?
Publisert Oppdatert
Hvis du er aktiv på nettdatings-fronten, bør du tenke godt over hvilke bilder du legger ut av deg selv i profilen din.

Det viser en ny undersøkelse som nettdatingstjenesten Match.com har gjennomført blant 1800 norske single. Hensikten var å avdekke hvordan de går frem for at kjærlighet ved første klikk også skal bli til kjærlighet ved første blikk.

I undersøkelsen har nettsiden funnet ut alt fra hvordan single nettdatere velger ut en mulig partner til hvordan de helst ser for seg det første møtet.

Vurderingen av andres profiler

Ikke overraskende er bilder viktigst når de single vurderer en partner for en potensiell date - hele seks av ti single oppgir at dette er det første de ser på. Fem av ti single er opptatte av alder og fire av ti hevder at innholdet i profilteksten er mest avgjørende. Like mange mener at interessene til en potensiell partner teller når de leser en annens profil. Hele fire av ti synes også at det er viktig å se tidlig om personen røyker eller snuser.

Les også: Ha bedre sex

Les også: Mislykket date

Les også: -Vi må ha sexDrømmedate som faller i smak

Så mange som syv av ti single hevder at de helst vil gå på café eller restaurant når de skal på date. To av ti ønsker seg en sporty og aktiv date eller å gå på tur.

- Det overrasker meg ikke at café troner på topp som arena for en første date, det er et avslappende, hyggelig og uforpliktende møtested. Nordmenn skiller seg også ut med sin egen kultur om å gå ut på tur, og dette er en flott mulighet for å holde praten gående med en partner, sier Hanna Bergholm, markedsdirektør i Match.com i en pressemelding.

Selvstendige kvinner

Mens de single stort sett er enige om aktiviteten for daten, viser det seg at det er tydelige forskjeller når det kommer til hvem som skal plukke opp regningen. Så mange som halvparten av mennene vil gjerne spandere daten, mens bare to av ti kvinner helst ser at mannen skal betale. Derimot ønsker fire av ti kvinner at man deler på regningen.

- Dette viser hvor selvstendige norske kvinner er, og antyder et behov allerede fra første date for å signalisere at man ikke trenger noen til å betale for seg, men en likeverdig kjæreste og livsledsager, mener Bergholm.

Ønsker ikke råd

Overraskende resultater fra undersøkelsen viser at svært få rådfører seg med andre når de skal velge en partner. Så mange som åtte av ti menn bryr seg ikke om andres meninger ved valg av kjæreste. Mens menn er mest selvstendige, rådfører 24 prosent av kvinnene seg med sin vennekrets. Resultatene fra undersøkelsen viser også at alder gir et tydelig utslag på hvorvidt andres meninger teller - jo eldre, jo mindre rådfører man seg.

- Jeg synes det er positivt at et stort flertall av de single selv tar beslutningen om hvem de vil date og bli mer kjent med. Kjærlighet kan ikke kontrolleres og ingen andre kan bestemme hvem man skal forelske seg i, mener Bergholm.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning