Romantikk på tur

Lyst til å overraske kjæresten med en storbyferie? Det er mange romantiske hoteller å velge mellom!

Publisert Oppdatert
Når man skal dra på kjæresteferie, er det ekstra hyggelig å ta inn på et hotell som virkelig slår ring om romantikken. Og hvis du synes det er vanskelig å lete deg frem til et passende hotell, skal du vite at det finnes mange å velge i mellom!

- Noen byer er kanskje romantiske nok i seg selv, men det finnes også hoteller med "det lille ekstra". Det kan være hoteller med en historie, spesielle rom eller spektakulær utsikt over vannet og byen, sier Kristin Sætevik, direktør for produkt og forretningsutvikling i Finn reise i en pressemelding.

Romantiske hotellerHer får du hennes romantiske topptips!

1. København, Hotel 71 Nyhavn, fire stjerner

- Her sover du i en gammel lagerbygning fra 1804 som opprinnelig ble brukt til oppbevaring av krydder fra Østen. Hotellets varemerke er de store takbjelkene. Med utsikt over havnen og egen parterapi-pakke for dem som ønsker det, er det meste lagt til rette for en romantisk helg.

2. Barcelona, Hotel Omm, Fem stjerner

Les også: Tips for backpackeren

Les også: Dra på sjokoladeferie- Hotellet beskrives som et "design boutique hotell", med panoramautsikt over byen og utsikt til Gaudi's kjente Casa Milá. Hotellet har takterrasse, svømmebasseng og en egen spa- og velværeavdeling. Pilates, undervannsmassasje og spesialbehandling for jet-lag er noe av det som tilbys. Omm har også en prisbelønt restaurant med Michelin-stjerne.

3. Roma, Hotel Adriano, tre sjerner

- Et litt mer jordnært alternativ, men en romantisk setting. Hotellet ligger i et gammelt palass fra det 17. århundret, like ved Trevifontenen og med kort avstand til Pantheon og Spansketrappen. Det er et nyoppusset, familiedrevet hotell som har lagt vekt på en blanding av design, tradisjon og detaljer. Noen av rommene har egne jacuzzi-er og utsikt over Romas hustak.

4. Stockholdm, Hotel J, fire stjerner

- Dette er et svanemerket designhotell inspirert av seilerbyen Newport på den amerikanske østkysten. Innredningen er maritim, med farger i rødt, hvitt og blått og eikemøbler. Hotellet ligger i Stockholms skjærgård, femten minutter med båt fra sentrum. Forelskede par kan få "Romantic Weekend"-pakke, inkludert suite med sjøutsikt og overraskelse på rommet.

5. Brüssel, Hotel Bristol Stephanie, fire stjerner

Les også: Singel og reiselysten

Les også: Hit vil vi reise

Les også: Rundbrennere på tur- Hotellet ligger midt i Brüssels mest fasjonable shoppingstrøk, på Avenue Louise. De har et avansert Valentine-opplegg, hvor man får oppgradert hotellstandard, frokost på rommet, champagne, sjokoladehjerter og friske jordbær - blant annet. Ifølge hotellet selv har de Brüssels største hotellrom, og tilbyr ellers fransk kokkekunst, samt et fitness-senter med sauna og jacuzzi.

6. Grand Hotel, Oslo, fem stjerner

- Tårnsuiten er kanskje det mest romantiske ved hele hotellet. Den er på størrelse med en stor leilighet, går over tre plan og er et yndet sted for bryllupsgjester. Suiten ligger i klokketårnet, med utsikt over Karl Johan og slottet. Grand har videre en stor bar i toppetasjen, prisbelønte Artesia Spa og eget Ladies Floor - en etasje for kvinner med rom oppkalt etter norske kjendiskvinner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen