Singel og reiselysten?

Slik kommer du deg på tur, selv om du ikke har noen å reise med!

Publisert Oppdatert
Du har kanskje kjempelyst til å legge ut på reise, eller gjøre noe ekstra i ferien din, men synes det er kjipt å reise alene? Fortvil ikke! Det finnes det heldigvis en rekke alternativer der ute for deg som vil reise sammen med noen, uansett om du foretrekker byferie, safari eller spennende kurs i eksotiske omgivelser.
  • Dit romantikken blomstrer
  • Sikker på tur
  • Syden for vidrekomne
  • Her er noen forslag:

    Reise alene - men sammen med andre:
    Flere reiseselskaper har spesialisert seg på gruppereiser for single menn og kvinner med kultur, aktiviteter og opplevelser på programmet. Aldersmessig er deltakerne som regel fra 30 år og oppover.

    Aktiv ferie:
Selskapet Inspiratour setter sammen ulike aktive reiser for både par, single, venninner og kompiser på tur. De har ingen aldersgrense, men de fleste reisende er mellom 28 og 50 år. På reisene kan du fordype deg i alt fra litteratur, mat og drikke, til seiling, film og foto og dans med mer.

Fellesreiser:
En rekke reiseselskaper tilbyr såkalte fellesreiser, med gruppeturer hvor flere reiser sammen, til for eksempel Cuba, Uganda, Kina og Thailand.
Sjekk ut:
Afrikasafari.no
Escape.no
Saigontours.no
OrkidéEkspressen

Backpacking:
Å reise alene på denne måten krever litt av deg, men du vil med stor sannsynlighet møte en hel haug av andre mennesker som også reiser på egenhånd, som alle blir "tvunget" til å være mer åpne enn om man skulle reist med venner/folk man kjenner. Mange som reiser rundt alene ender faktisk opp med å ikke være alene et sekund da de stadig møter andre reisende som er ute etter det samme som akkurat deg.
Sjekk ut Backpacker.no for tips og nyttige nettsider.

Finn en reisevenn:
På nettstedet Reisevenn.no kan du finne folk i alle aldre og med mange forskjellige interesser, alt fra storbyferie til safari. Del erfaringer og interesser, bli kjent og finn ut om dere har så mye til felles at dere kan tenke dere å dra på tur sammen. Sjekk også ut:
Reisefølge.no
Vagabond Reisevenn

Kilder: carpe-diem.no, inspiratour.com, travelmarket.no, kilroy travels, vagabond.no, reisefolge.no, backpacker.no reise_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning