Unike hoteller

Disse hotellene må du bo på før du dør

Dyrest, høyest, grønnest; det er mange grunner til å sjekke inn på ett av disse helt spesielle hotellene.

UNIKE HOTELLER: Det finnes noen hoteller man ikke glemmer så lett. Som Alila Villas Uluwatu på Bali - et av verdens "grønneste" hoteller.
UNIKE HOTELLER: Det finnes noen hoteller man ikke glemmer så lett. Som Alila Villas Uluwatu på Bali - et av verdens "grønneste" hoteller. Foto: FOTO: Hotellet
Publisert Oppdatert

Vi nordmenn er glade i å reise. Hyppige flyavganger, godt med feriedager og rimelige billetter gjør at verden ofte ligger for våre rastløse føtter, og weekendturer er populære som aldri før. Mange ser i lommeboken når hotellet skal bestilles, for andre igjen er det beliggenhet og nærhet til attraksjoner som gjelder. Noen er mest opptatte av trend og design, mens det for enkelte ikke betyr noe som helst hvordan hotellet ser ut, det er jo bare et sted å legge hodet på puten mellom slagene.

Mange hoteller er forvekslende like, enten man befinner seg i Berlin eller Boston, Melbourne eller Molde.

Men frykt ikke om du har sett deg lei på beige hotellrom, masseprodusert "kunst" og knirkete senger, det finnes nemlig også nok av de hotellrommene som slett ikke er som alle andre.

Vil bo i stil

- Nordmenn er blitt mer opptatt av standard når det kommer til hoteller, forklarer kommunikasjonsrådgiver i Finn.no, Henrik Faller, til Kvinneguiden.

- Det er ikke slik at man nødvendigvis vil ha overdådig luksus når man sjekker inn, men heller noe som er i likhet med den standarden vi er vant til hjemmefra - eller bedre.

Ifølge Faller viser tall fra Finn.no at mange nordmenn velger både fire- og femstjerners hoteller når vi legger ut på tur.

- Ofte betyr dette at vi er villige til å fly lengre for å finne et sted hvor også mer luksuriøse hoteller er såpass overkommelige i pris at vi har råd til å bo der i ferien.

JW MARRIOTT MARQUIS: Mellom de to tårnene på dette hotellet - som er høyest i verden - ligger det et uforglemmelig flott svømmebasseng.
JW MARRIOTT MARQUIS: Mellom de to tårnene på dette hotellet - som er høyest i verden - ligger det et uforglemmelig flott svømmebasseng. Foto: FOTO: Hotellet

Hotellet er en del av opplevelsen

Også hotellnettstedet Hotels.com har lagt merke til at nordmenn er blitt mer opptatte av design når vi booker hotellrom.

- Ja, absolutt, bekrefter visepresident i Hotels.com, Matthew Walls, til Kvinneguiden.

- Mange nordmenn er i økende grad litt ekstra til å bo på stilige hoteller, og man tenker mer på hotellet som en del av ferien. Hotellet og rommet er i større grad en del av ferieopplevelsen nå.

Og er du på jakt etter en hotellopplevelse som garantert ikke kommer til å gå i glemmeboka, ja da bør du vurdere å sjekke inn på et av disse hotellrommene:

1. Dyreste hotellrom

Å sjekke inn på Royal Penthouse Suite på Hotel President Wilson i Geneve koster den nette sum av 497 000 norske kroner per natt - noe som gjør rommet til verdens dyreste hotellrom. Suiten, som har ikke mindre enn 12 soverom, har hatt mange celebre gjester, blant annet Bill Gates og Michael Douglas.

Fra terrassen kan du ta inn panoramautsikten over de Sveitsiske Alper, og skulle du trenge noe som helst står det både butler, kokk og personlig assistent klare til å ta seg av det.

2. Beste utsikt

DYREST: Det krever sitt feriebudsjett å sjekke inn på Royal Penthouse Suiten på Hotel President Wilson i Geneve.
DYREST: Det krever sitt feriebudsjett å sjekke inn på Royal Penthouse Suiten på Hotel President Wilson i Geneve. Foto: FOTO: Hotellet

Glem vinduer som vender inn mot en grå bakgård eller hotellets parkeringsplass. Ifølge det eksklusive reisenettstedet Elite Traveler har begge disse hotellene rom med en utsikt du sent kommer til å glemme.

Oberoi Amarvilas, Agra, India

Gjester som overnatter på hotellet Oberoi Amarvilas i byen Agra i India kan våkne opp til det majestetiske synet av kjærlighetspalasset Taj Mahal.

Plaza Athenee, Paris, Frankrike

De rådyre Eiffel-suitene på femstjerneshotellet Plaza Athenee i Paris kan skryte av å ha en utsikt få andre kan konkurrere med: Panoramautsikt mot det glitrende Eiffeltårnet.

3. Mest romantiske

Om det er kjærligheten som skal stå i fokus, da er det vel verdt å sjekke inn på ett av hotellene som reisenettstedet Tripadvisor nylig kåret til ett av verdens mest romantiske. På Veligandu Island Resort and Spa på North Ari Atol i Maldivene trenger dere ikke tenke på noe annet enn hverandre og de fantastiske omgivelsene. Hverdagens kjas og mas vil være langt unna.

4. Mest underjordiske

På hotellet Sala Silvermine Hotel i Sala i Sverige kan du sjekke inn på rommet Mine Suite - og tilbringe natten hele 500 meter under bakken. Rommet befinner deg på bunnen av den gamle sølvgruven, og er kanskje ikke det ypperste valget om du lider av en smule klaustrofobi.

UTSIKT: Dette hotellet kan skryte av panoramautsikt rett mot spektakulære Taj Majal.
UTSIKT: Dette hotellet kan skryte av panoramautsikt rett mot spektakulære Taj Majal. Foto: FOTO: Hotellet
PARADIS: Veligandu Island Resort and Spa på Maldivene regnes som et av verdens mest romantiske hoteller.
PARADIS: Veligandu Island Resort and Spa på Maldivene regnes som et av verdens mest romantiske hoteller. Foto: FOTO: Hotellet

5. Beste svømmebasseng

PARIS: Alle moteløver vil elske å bo på dette rommet, hvor dekoren er signert Maison MArtin Margiela.
PARIS: Alle moteløver vil elske å bo på dette rommet, hvor dekoren er signert Maison MArtin Margiela. Foto: FOTO: Hotellet

På den vulkanske øya Santorini i Hellas ligger hotellet Perivolas, som består av 17 luksusvillaer som klorer seg fast ytterst på klippekanten. Rosinen i kaka er svømmebassenget; et fantastisk infinity-basseng som ser ut som det renner over kanten og rett ned i det glitrende blå Egeerhavet.

6. Best for moteløver

Alle ekte fashionistaer burde unne seg et opphold på hotellet La Maison des Champs Elysees i Paris en gang i livet. Her kan du nemlig sjekke inn på et rom designet av ingen ringere enn selveste Maison Martin Margiela. Og ikke bare det; beliggenheten er ikke så verst heller, med Champs Elysées mange luksusbutikker og utesteder like utenfor døren.

7. For deg med en Tarzan i magen

På hotellet Loisaba Wilderness i Laikipa i Kenya kan du nyte camping med det lille ekstra. Sjekker du inn på rommet Kiboko Star Bed kan du nyte utsikten over det lokale vannhullet, hvor ville dyr kommer for å drikke vann, og sovne til lyden av både løver og hyener.

8. Verdens høyeste

SANTORINI: Dette svømmebassenget glemmer man ikke så lett.
SANTORINI: Dette svømmebassenget glemmer man ikke så lett. Foto: FOTO: Hotellet
UNDER JORDEN: I Sverige kan du sjekke inn på et hotellrom som ligger dypt under jorden.
UNDER JORDEN: I Sverige kan du sjekke inn på et hotellrom som ligger dypt under jorden. Foto: FOTO: Hotellet

Om du ikke lider av høydeskrekk bør du unne deg et opphold på det som Guinness Rekordbok anser som verdens høyeste hotell. På det 72 etasjer høye JW Marriott Marquis i Dubai kan du faktisk nyte utsikten over den eksotiske storbyen fra svimlende 355 meters høyde.

9. Mest unike førsteinntrykk

På noen hoteller er det rommene som imponerer, på andre igjen er det utsikten. Men på disse hotellene er det nok lobbyen du kommer til å huske.

Al Bustan Palace, Muscat, Oman

På Ritz-Carlton hotellet Al Bustan Palace er resepsjonen og lobbyen som et palass i seg selv. Her strekker takhøyden seg til hele 39 meter, ender i en gigantisk kuppel og det hele topper seg med en 5 tonn tung krystall-lysekrone som glitrer i midten.

HØYEST I VERDEN: JW Marriott Marquis i Dubai er ikke for deg med høydeskrekk.
HØYEST I VERDEN: JW Marriott Marquis i Dubai er ikke for deg med høydeskrekk. Foto: FOTO: Hotellet
MIDT I VILLMARKEN: På dette hotellet i Kenya kan du sovne til lyden av ville dyr.
MIDT I VILLMARKEN: På dette hotellet i Kenya kan du sovne til lyden av ville dyr. Foto: FOTO: Hotellet

Phulay Bay, Krabi, Thailand

Ifølge avisen the Telegraph er lobbyen på Phulay Bay en av de mest romantiske i verden. Her i denne tradisjonelle Thai-paviljongen, som er plassert ute på en øy, en den eneste lyskilden på kveldstid tusenvis av glitrende stearinlys.

10. Grønneste

For deg som liker tanken på å bo på et hotell som ikke etterlater seg store fotavtrykk på naturen og planeten - men som fortsatt føles som et luksushotell, ja da bør du sjekke inn på Alila Villas Uluwatu på Bali i Indonesia. Hotellet, som har fått skryt i internasjonal media over både design og arkitektur, er laget av resirkulerte materialer og bygget for å mest mulig "forsvinne" inn i landskapet rundt.

Hotellet resirkulerer vannet som brukes og benytter seg av fornybar energi. I tillegg kommer de 61 villaene utstyrt med din egen personlige butler.

11. Mest blomstrende

På hotellet Four Seasons George V i Paris bør du kanskje ikke vurdere å sjekke inn om du lider av blomsterallergi. Dette hotellet har nemlig et eget blomsterbudsjett - som ligger på hele 10 millioner kroner årlig. De dekadente blomsteroppsatsene i lobbyen byttes daglig og mange turister kommer innom bare for å ta bilder av den fantastiske fargefesten.

LEVENDE LYS: Lobbyen på  Phulay Bay i Krabi er opplyst av tusenvis av tente lys.
LEVENDE LYS: Lobbyen på Phulay Bay i Krabi er opplyst av tusenvis av tente lys. Foto: FOTO: Hotellet
DEKADENT: Lobbyen på dette hotellet i Oman er en opplevelse.
DEKADENT: Lobbyen på dette hotellet i Oman er en opplevelse. Foto: FOTO: Hotellet

12. Mest fristende

På det nyåpnede Hotel Praktik Bakery i storbyfavoritten Barcelona bør du kanskje ikke sjekke inn om du har kastet deg på lavkarbo-bølgen. Her finnes det nemlig et fullt fungerende og åpent bakeri midt i hotellet. Praktisk og fantastisk.

Les også:

Slik boarder du flyet raskest

Advarsel: Du kommer til å ville flytte hit

Når er det biligst å bestille flybilletter?

BLOMSTERHAV: På dette Paris-hotellet har de et enormt blomster-budsjett.
BLOMSTERHAV: På dette Paris-hotellet har de et enormt blomster-budsjett. Foto: FOTO: Hotellet
BARCELONA: Dette hotellet er utstyrt med et eget bakeri - midt i hotellet.
BARCELONA: Dette hotellet er utstyrt med et eget bakeri - midt i hotellet. Foto: FOTO: Hotellet
ØKO-HOTELL: På Alila Villas Uluwatu på Bali har man kun bygget med resirkulerte materialer.
ØKO-HOTELL: På Alila Villas Uluwatu på Bali har man kun bygget med resirkulerte materialer. Foto: FOTO: Hotellet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning