Reis på jentetur i vår!

– Det er mange spennende alternativer til den klassiske storbyferien!

Publisert Oppdatert
Det sier Kristin Sætevik, direktør for produkt- og forretningsutvikling i FINN reise. Har du planer om å dra på ferie med venninner, mamma eller søster i vår, kan det være en idé å se hva som finnes av reiseforslag.

Vinferie eller sykkeltur i Italia, roadtrip på Korsika og spaopphold på Oscarborg Festning er noen av alternativene.

- Det finnes pakkereiser også her, hvor aktører gjerne tilbyr annerledes aktiviteter, et spesielt hotellopphold eller tilrettelegger på en annen måte. Prisene varierer, men ofte er overnatting, aktiviteter og mat inkludert. Opphold på mellom tre og syv dager er ganske vanlig, sier hun.

Les også: Romantikk på tur

Les også: Tips for backpackeren- Skal man på en tradisjonell storbyferie, kan det også lønne seg å sjekke forskjellige pakkeløsninger. Kanskje får man et fint hotell og sightseeing inkludert i prisen, sier hun.

Fine vårreiser1. Korsika, roadtrip

Den franske øya Korsika skal passe bra for en ukes bilferie, med bare 18 mil mellom nord og sør, slik at man kan gjøre mange stopp underveis. Korsika blir kalt "skjønnhetens øy", har 1000 kilometer med kyst og strender og høyere fjell enn i Norge. Mellom de største stedene er det veinett. Resten av veiene er svingete og har en del stup, så du bør være glad i litt action. Se opp for villsvin, som gjerne vandrer rundt. Aktiviteter som tilbys er blant annet klatring, dykking og elvepadling. Det er kanskje greit at gutta ikke er med, for ryktet sier at Europas vakreste kvinner holder til i sør - en blanding av tyskere og maurere, med blå øyne og ravnsvart hår. Pris: Fra 5.400,- per person, inkludert fly tur-retur, kart, veibeskrivelser og hotellbonger. Bilen forhåndsbestilles, og står klar ved ankomst. 7 dager. Fra 24. april til 2. oktober. Arrangør: Langley.

2. Toscana, sykkelferie

Her får man sjansen til å komme i form til bikinisesongen. Basen er i byen Lucca, som er kjent for å være en av de rikeste og mest konservative byene i nord-Italia. Har du ikke svettet på tredemøllen på en stund, er det fortsatt rom for å være med. Terrenget er variert, og turen inneholder dessuten vinsmaking og matkurs. Sykkelruten går på småveiene langs vinmarkene, med stopp ved det skjeve tårnet i Pisa og strendene langs Middelhavet. Pris: Fra 8.200,- per person, inkludert 5 overnattinger, sykkelleie, aktiviteter, mat og noe vin. Fra 6. april til 11. mai. Arrangør: 2Italia.

3. Madrid, luksus på Ritz

Lyst på luksus, shopping og tidlig vårsol? Ikke alle vil tilbringe påsken i den norske fjellheimen, og om våren er det ikke for varmt i Madrid. I shoppinggaten Gran Vía, Spanias Oxford Street, er det gode muligheter for å sikre seg sommerens hotteste plagg. Ifølge Spania Consult kan man dessuten få rimelig overnatting på selveste Hotel Ritz i påsken. Det hundre år gamle hotellet ble bygd fordi Kong Alfonso XII beklaget seg over at gjestene hans slet med å finne hoteller som holdt mål. I dag tilbyr hotellet blant annet diverse massasje- og ansiktsbehandlinger, samt manikyr og pedikyr. Pris: Fra 3.100,- per person, inkludert 3 overnattinger i delt dobbeltrom, frokostbuffet med Cava, aviser og bruk av hotellets velværesenter. Fra 26. mars til 4. april. Arrangør: Spania Consult.

4. Drøbak, Oscarborg - spaferie

Oscarborg Festning er mest kjent for senkningen av Blücher 9. april 1940. På området finnes det også et spahotell, med utsikt over Oslofjorden. Du kan velge mellom forskjellige spa-pakker med navn inspirert av kommandører og admiraler. Oppstrammende algekur, sjokoladekur og steinmassasje er noen av tilbudene. Ansiktsbehandling med kaviar kan også prøves. Er du slapp i fisken, finnes det en egen oppstrammer-behandling for mage, rumpe og lår. Pris: Fra 1.850,- per person per dag, inkludert spabehandling, overnatting og mat.

5. Verona - vinferie

For damer som har sverget til innekvelder med rødvin i hele vinter, kan det være en idé å utvide horisonten med en vintur. Verona er i tillegg Romeo og Julies hjemby. Opplegget er en kombinasjon av vinsmaking, lokal mat og faglig innslag fra en norsk vinekspert. Turen inkluderer også besøk på vinhus i Valpolicella-dalen. Pris: Fra 6.990,- per person, inkludert fly tur-retur, 3 overnattinger og reiseleder. Fra 29. april til 2. mai. Arrangør: Sandefjord Lufthavn, Torp.

6. Provence, kunsttur

Her er det duket for kulturuke ispedd provencalsk mat og drikke. Deltagerne bor i Vence, like ved Nice, en villaen der den franske billedkunstneren Henri Matisse bodde. Arrangøren har lagt opp til kunsttitting og besøk på museer. For et tillegg i prisen kan man selv leke kunstner og få malekurs i Matisses atelier. Pris: Fra 3.900,- per person, inkludert 7 overnattinger i delt dobbeltrom og frokost. 7.900,- inkludert malekurs og frokost/lunsj. Fra 24. april til 1. mai. Arrangør: Kunst&Innovasjon

Les også: Dra på sjokoladeferie

Les også: Singel og reiselysten?

Les også: Reisetips for gravide7. Sør-Norge, rundreise med rafting

Hvis du har en sporty venninnegjeng, kan det være et alternativ å tyvstarte sommerferien med denne turen. Etter programmet å dømme kan det hende det dukker opp noen kjekkaser også. Rafting i Skjåk, sykling, brevandring i Jotunheimen og fottur på Galdhøpiggen er noe av det man skal gjennom. Ridetur og padling tilbys også. Det er grunn til å tro at geografikunnskapene får en oppfriskning; turen begynner i Oslo, med stopp blant annet på Beitostølen, i Lom og Geiranger. Pris: Fra 6.000,- per person, inkludert 5 overnattinger, reise, overnatting i lavvo, aktiviteter og måltider. Fra 20. til 25. juni. Arrangør: Nortrek. spa220 Korsika220
Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning