Glødende makeup

Slik sminker du deg som Armani-modellene.

Publisert Oppdatert
Mote og skjønnhet går sammen som hånd i hanske, noe blant annet designerlegende Giorgio Armani står i bresjen for.

Design for ansiktet

20. juni slippes Giorgio Armani Makeup og Skincare på Steen og Strøm i Oslo.

Les også: Slik bruker du serum

Les også: Smink øynene store

Les også: Form ansiktetLinda Cantello er Armanis internasjonale makeupartist. Hun har tidligere uttalt at alle kvinner kan få en sunn og naturlig glød dersom man tenker på ansiktet som et lerret;

- Å legge makeup handler om å legge skygger og lys for å få de resultatene man vil ha. Makeupen skal fremheve skjønnheten, lage konturer og vise hvem du er, sier hun.

Transparent foundation

Linda Cantello har laget en egen høst/vinter-look for 2011 hvor det er størst fokus på ren, sunn og naturlig hud. Det hun selv kaller "Armanigløden".

For å få denne gløden, starter hun med å bruke primer og baser på ansiktet slik at makeupen holder lenge og ligger jevnt. Deretter legges en lett foundation som er halvveis transparent slik at resultatet ikke blir for dekkende.

Smink deg til gløden


Tenk at huden skal sminkes glatt, glødende og sunn slik at porer og linjer blir mindre fremtredende og tonen jevnere.

Slik gjør du:
  • For å få til en god makeup må du ha et godt grunnlag. Rens huden morgen og kveld med et mildt renseprodukt. Følg på med en toner for din hudtype, gjerne et serum for ditt behov og en ansiktskrem med glykolsyre som holder huden ren og glatt. Ikke glem det sarte øyeområdet.
  • Når du begynner makeup-prosessen, start med en god primer som du legger i et tynt lag over ansiktet.
  • Deretter påfører du en lett foundation. Denne skal jevne ut hudtonen, og ikke dekke for mye.
  • Armani fokuserer på å bruke concealer etter foundation. Ta på produktet "spot on" der det trengs, enten på urenheter eller pigmentflekker. Ikke legg på unødvendig mye, tenk at "less is more".
  • Legg en lett highlighter på områder som øvre del av kinnbena, øyenbrynsben og neserygg.
  • For at makeupen skal sitte og huden skal være matt og glatt, kan du avslutte med å legge over et transparent mattende pudder.
  • Armani sier at "det er i øynene man ser styrke hos en kvinne", og han anbefaler at du bruker matte skygger uansett om du ønsker å lage en lett dagsminke eller en sotet look der du påfører skygge også langs nedre vippekant.
  • Til slutt legger du litt lett maskara oppe og nede, ønsker du mer effekt rundt øynene kan du enten bruke en kajal på våtkanten eller en liner langs øvre vippekant.
  • Påfør en lysrosa gloss på leppene og du er klar for å ta verden med storm!
fox220 armani220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning