Våre motefavoritter

Moteuken byr på noe for enhver, vi har plukket ut våre favoritter.

Publisert Oppdatert
I dag er det siste dagen for Oslo Fashion Week denne gangen, på catwalken har vi sett ymse design til svært blandet kritikk. Noen moteeksperter har uttalt at moteuken i Oslo er kraftig på vei nedover, mens andre hyller mangfoldet.

Vi har vært tilstede på Kongressenteret gjennom hele uken og fått med oss mye inspirasjon til høsten og vinteren, både på og utenfor catwalken.

Anvendelige plagg


Haaning & Htoon: Sesongens debutanter viste høstkolleksjonen under åpningen på tirsdag. Designduoen, som består av Marianne Groos Haaning og Min Htoon, har på forhånd fått mye skryt for deres debutkolleksjon. ¿ Vår kolleksjon er veldig feminin. Den er ikke typisk for nordiske kvinner, men har referanse til kvinnelig sensualitet i de latinske land, uttalte designerne etter visningen.

Leila Hafzi: Rundt et bord dekket til bryllup, danset modellene til Christel Alsos' sang på onsdag. "Gjestene" var de første til å ankomme catwalken i et lystig humør og klare for bryllupsfest. Til slutt kom det "forelskede brudeparet". Kjolene var delikate og glamorøse i klassisk Leila Hafzi-stil.

Les også: Åpningen av moteuka

Les også: Bryllup på catwalken

Les også: Få råd til drømmekjøpetHelje Hamre:Helje Hamre viste onsdag sin andre kolleksjon siden han lanserte debutkolleksjonen i Norge i fjor. For høsten har han fokusert på både rette snitt og myke draperinger. Med et fokus på klassisk design kombinert med en moderne vri, har designeren videreført mye av det han viste i SS11-kolleksjonen.

Nina Jarebrink: Den Oslo-baserte designeren viste en glamorøs monokrom kolleksjon med innslag av mørk beige og gull på onsdag. Jarebrink fant inspirasjon i gamle New York da hun viste frem høstkolleksjon. Ved bruk av mye fløyel og andre blanke stoffer bar kolleksjonen - med navn "Glamazons" - et preg av det urbane 70-tallet.

Fam Irvoll: Som vanlig leverte Fam Irvoll eksentrisk, fargerik, hysterisk og vill design på catwalken på onsdag i By:larm - teltet på Youngstorget. Ikke akkurat anvendelige plagg for hvermanse, men skikkelig show!

Sca Ulven: Sara C. Andersson og Marthe Ulven viste på torsdag deres andre kolleksjon, minimalistisk og inspirert av det skandinaviske. Designerduoen valgte å bruke materialer som lette ullstoffer og bomull samt silke med grafisk digital trykk. Med inspirasjon fra det urnorske brukte de en fargepalett hovedsakelig preget av jordtoner og sort, og modellene ble ikledd tresko inspirert av truger.

Maggie Wonka: Designer Cecilie Juvodden viste på torsdag hverdagsklær med en dash av glamour. Kolleksjonen med navnet "Midnight Serenade" hadde en tydelig følelse av vintage gjennom dyre- og blomstermønstre og små detaljer som paljetter og fjær.

I bildeserien øverst har vi plukket ut våre favorittplagg fra moteuken som gikk.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning