Moteuka er i gang

I går ble moteuken i Oslo sparket i gang. Se bilder fra åpningen her!

Publisert Oppdatert
I et stappfullt Oslo Kongressenter ble Oslo Fashion Week nok en gang åpnet i går.

Uten pels

Den norske moteuken er nå inne i sitt syvende år og det vekket store medieoverskrifter da OFW-komitéen tidligere kunngjorde at catwalken denne gangen skulle være hundre prosent pelsfri, et standpunkt som har blitt godt mottatt av de fleste.

Her ser du programmet for uken.

Samtidig mottar moteuken kritikk. Flere designere og bransjefolk mener at OFW dreier seg mer om kjendiser og trynefaktor enn det å få promotert sine plagg til de riktige menneskene. Da moteuken ble arrangert for ett år siden var for eksempel antall designere halvert på halvannet år, og flere konkluderte med at den gruppen designerne ønsker å nå, nemlig innkjøperne, ikke er tilstede på moteuka. Deltakelse på OFW er også en økonomisk vurdering; designerne må regne med å bruke mange titusen kroner for å holde en separatvisning. Årets moteuke presenterer kun 11 visninger, en markant nedgang fra august-uken i fjor.

Les også: Tre trender i en visning

Les også: Stripesommer kommer

Les også: Kjendisenes stiltipsLikevel var det over 1000 fremmøtte i Kongressenteret i går, og de fikk se en sprek Christine Koht som satte i gang showet til George Michaels rungende toner av Too Funky.

- I år tar vi mote på blodig alvor, vi snakker Haute Couture, ropte Koht i mikrofonen fremfor mer og mindre velkledde fashionistaer, kjendiser og bloggere på første rad.

Mykt og strengt

Med høy champagneføring, særegen elektropop og kalde spotlights startet trendvisningen for høst og vinter 2011 arrangert av Heimen, som med lanseringen av konkurransen "The Cool Project" viste hvorfor ull er kult.

- Vi skal friske opp det etnisk norske. Vi trenger en ny driv inn i fremtiden, sa Kjersti Hamre, daglig leder i Heimen, om designkonkurransen.

Visningen var preget av mye strengt skinn, lær og lycra i en rå kombinasjon med myke og store strikkeplagg. Smale blyantskjørt kombinert med voluminøse strikke-og hekletopper skapte en konservativ og klassisk siluett, i tillegg så vi også flagrende caper, store halser og tyllskjørt i skjønn forening.

Debutanter

Årets debutanter, den norsk-britiske duoen Haaning & Htoon, som består av Marianne Groos Haaning og Min Htoon, har på forhånd fått mye skryt for deres debutkolleksjon.

- Marianne vet hva jenter vil gå med, jeg tilføyer det menn ønsker å se, forklarer Min Htoon, mens Marianne supplerer:

- Vår kolleksjon er veldig feminin. Den er ikke typisk for nordiske kvinner, men har referanse til kvinnelig sensualitet i de latinske land.

Deres kreasjoner viste rene, enkle siluetter og anvendelige klær som trenchcoats, blazere, lange cardigans med skulderdetaljer, lange kåper, smale ankelbukser, men også elegante aftenkjoler i kongeblått med dype utringninger.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning