Unngå sprukne hender

Slik tar du best mulig vare på hendene dine!

Publisert Oppdatert
Hendene sier mer om deg enn du kanskje tror. De kan være myke med velstelte negler, eller tørre med sprukne neglebånd. Synes du førstnevnte er klart å foretrekke? Da bør du lese videre!

Les også: Verktøy for håret

Les også: Frisk hud etter vinteren

Les også: Selvlagd skjønnhet


Hudpleier Cecilie Tranø ved Look At Me forteller at forebygging er nøkkelen.

- Jeg anbefaler at man jevnlig går og får stelt hendene sine. Det beste er alltid å forebygge, mener Tranø.

Her er hennes beste tips for hendene:

1. Reparere
Det finnes flere salongbehandlinger for hender, for eksempel kan en hudterapeut først pensle på en fruktsyrepensling som jevner ut pigmentflekker og fjerner tørre og døde hudceller, før det påføres en nærende håndmaske.

Det er viktig å følge opp hjemme også og det finnes gode produkter man kan kan bruke. Smør først inn negler og neglebånd med en god negleolje, deretter en god håndkrem. Flere håndkremer inneholder solfaktor, noe som er lurt å tenke på når det gjelder aldrende hud på hender.

Et annet lurt tips er å sitte med poser på hendene en 15 min tid etter påføring, det gjør at det blir varmt og porene åpner seg og produktene lettere kan penetrere.

2. Unngå uttørrende såper
Såper med mye parfyme har også ofte høy PH-verdi som kan virke uttørrende, så bruk gjerne produkter som er parfymefrie med en PH-verdi tilpasset huden.

Ha gjerne en håndkrem stående på jobben som du kan smøre deg med i løpet av dagen.

Ellers så er det lurt å ikke vaske seg i for varmt vann og gjerne bruke beskyttelseshansker der man kan. Rengjørings- og oppvaskmidler har også en uttørrende effekt på huden.

3.Smør ved behov
Jobber man i et tørt inneklima, eller vasker hendene hyppig, trenger man gjerne også å smøre oftere.

4. Stell neglebåndene
Dette kan man gjøre cirka en gang i mnd eller ved behov. Man skal aldri klippe neglebånd, det fører bare til flere problemer, og du kan få sår. Skal man gjøre det hjemme anbefaler jeg først å mykgjøre og massere neglebåndene, dytt deretter huden forsiktig tilbake med en neglepinne.

5. Krem vil bli vasket av
Ha derfor håndkremen din stående ved håndsåpen eller på jobben og gjør det til en regel at du smører deg etter håndvask hvis du sliter med tørr hud.

6. Det daglige stell som teller
Tenk at det for hudpleie og håndpleie gjelder det samme som for alt annet - det er de små tingene du gjør i det daglige som gir resultater.

hender_hoyde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning