Verktøy for håret

Gjør håret vårklart med stylingverktøy.

Publisert Oppdatert
Snart kommer vår og sommer, og i år er det blant annet 70-tallet som inspirerer. Nå er det tid for å style håret med store voluminøse og lange lokker og beachkrøller.

Du finner en rekke hårstylingverktøy med smarte finesser som behandler håret skånsomt, reduserer friksjon og gir håret økt glans. For å få velstylet hår

Les også: Variere hverdagssminken

Les også: Ekspertens sminketips

Les også: De beste øyenskyggeneSlik bruker du verktøyene:


Beskytt håret først

Uansett hva slags varmeverktøy du bruker bør du forberede håret med et varmebeskyttende produkt. Du finner både oljer, kremer, geléer og sprayer. Noen varmebeskyttende produkter har tilleggseffekter som for eksempel volum eller glans, velg det du trives med.

Rettetang

Rettetenger skal i all hovedsak brukes i tørt hår, men det finnes noen varianter som ikke krever at du tørker håret først. Gre håret, og påfør et varmebeskyttende produkt. Ønsker du et glatt hår drar du tangen rolig fra hårrøttene til tuppene, hårdel for hårdel. Begynn gjerne med håret underst, og beveg deg oppover.

En rettetang med keramisk belegg gjør håret glatt og glansfullt, siden belegget fører til redusert friksjon på håret. Husk bare på at selv om håret ser sunt ut ved bruk av rettetang sliter all slags varmeverktøy på håret. Forsøk derfor å la håret få en pause fra tid til annen.

Krøller

Skal du virkelig være hot i sommer bør du satse på kreativ styling og varierte krøller i alle fasonger. Her er det bare fantasien som setter begrensninger.

Du kan bruke rettetang, krølltang eller varmruller for krøller i håret:

Rettetang: Rettetangen gir tilfeldige, varierte krøller. Begynn med det underste håret. Ta en liten del hår i rettetangen, begynn ved hodebunnen. Vri tangen 180 grader, slik at håret får en bøy. Hold denne stillingen mens du drar rettetangen sakte gjennom hele hårlengden.

Krølltang: Krølltenger finnes i nær sagt alle størrelser. Jo smalere selve tangen er, jo mindre og mer markerte blir krøllene. Ønsker du små korketrekkerkrøller bør du altså gå for en liten tang, mens en større tang gir deg mykere, større krøller og bølger.

Varmruller: Ønsker du deg stort, voluminøst hår med store krøller og fall? Da er varmrullene din beste venn. Håret tørkes, og hver del legges rundt en varmrull. Behold rullene i til de er helt kalde før du tar håret forsiktig ut. Spray godt med tørrspray.

Volum

Volum er en av vårens og sommerens største trender. Her er føneren din beste venn, den gir et godt resultat, og er enklere å bruke enn varmruller. Påfør en volummousse i hårrøttene når håret er fuktig etter en dusj. Trekk håret opp fra hodebunnen, legg det rundt en rundbørste fra rot til tupp mens du føner. Gjør dette passé for passé. For ekstra volum kan du tupere lett i hodebunnen, enten med fingrene eller en kam.

Kilde: Utdrag pressemelding OBH Nordica. Rettetang220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning