Frisk hud etter vinteren

Vinteren gjør huden tørr, matt og slapp. Slik frisker du den opp igjen til våren.

Publisert Oppdatert
Den brutale, kalde og tørre luften om vinteren kan gjøre sitt til at du får problemer med huden, problemer som du ellers aldri sliter med.

Alle kan rammes av tørr vinterhud som igjen gjerne fører til flere kviser på grunn av overproduksjon av talg i overhuden. Dersom du ikke har vært flink nok til å forebygge problemene med å for eksempel smøre riktig og ofte med mykgjørende kremer, er det viktig å tenke nødvendig pleie fremover mot våren.

Les også: Slik får du kysselepper

Les også: Vårens sminkenyheter

Les også: Flekkesesongen nærmer segBruk for eksempel en krem som tilfører fett og binder fukt til huden. Ved å ikke utsette huden for unødvendig kulde og fuktighet, kan man være med å forebygge plagene. Ved eksem og kløe er det bra å bruke hydrokortisonkrem for å minske kløen og dempe inflammasjonen i huden. Reseptfrie kremer finnes også på apoteket.

Pleietipsene

Det er fremdeles kaldt i luften, men mildværet nærmer seg. Likevel skal du fortsette å forebygge med en god fuktighetskrem. Prøv dette:
 • Skyll huden i lunkent vann og masser en mykgjørende rensemelk godt inn i huden mens den ennå er våt. Tørk deretter ansiktet med et ansiktspapir eller en fuktig, myk klut, eller skyll huden med rennende, lunkent vann.
 • Etter at huden er tørket, masserer du en fuktighetskrem inn i huden. Om natten kan du gjerne bruke en fet fuktighetskrem.
 • Legg vekt på å smøre inn de områdene som er mer utsatt for kulde enn andre; ansikt, hals og ører.
 • Samtidig er det smart å dusje mindre, ettersom vann og vanlig såpe tørker ut huden din.
 • Riktig pleie av huden er nødvendig for å normalisere syk hud og få den til å gjenoppta sine funksjoner. Spesielt viktig er hudpleien ved kroniske tilstander som psoriasis og atopisk eksem.
 • Bruk skjerf og lue som dekker ørene og vanter som dekker håndleddene.
 • Tilskudd for huden

  Våren er som regel perioden hvor man trenger masse pleie for å friske opp igjen huden og gjøre den rustet for sol og saltvann. Vi spurte derfor tre eksperter hva de vil anbefale akkurat nå:

  - Huden har godt av ekstra pleie fra en klimakrem nå på vinterstid, sier Mari Steensrup ved Matis og Dermanor til Kvinneguiden.no


De seneste årene har hudpleieserum blitt et voksende produkt på skjønnhetsmarkedet. Sophie Rolfsen ved L'oréal mener at dette er et mustprodukt for våren;

- Serumpleie er kanskje den typen hudpleie med størst bedringspotensiale for huden, sier Rolfsen til Kvinneguiden.no.

Anne Kathrine Hansen ved Carita mener at den største revolusjonen på hudpleiemarkedet akkurat nå er hudpleieprodukter som inneholder sterke antioksidanter;

- Disse har utrolig effekt på huden og er viktige bekjempere av for tidlig aldring av huden.

dior220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen