Ull til alt

Les hvorfor Kari Jaquesson tyr til ulltøyet, og se de nye, fargeglade favorittene.

Ull til alt
Ull til alt
Publisert Oppdatert
De siste årene har det vært mye snakk om superundertøy i forbindelse med trening, men nå er det ulltøyet som er det hete temaet. Og det med god grunn, mener treningsekspert Kari Jaquesson.

Vi møtte henne på lanseringen av Pierre Roberts nye ullkolleksjon, og det er liten tvil om hva hun velger seg til vinterens treningsturer.

- Ull har nok blitt litt glemt de siste årene, men det er ingenting som slår ull når det kommer til treningsundertøy om vinteren, mener hun.

Les også: Denne sømmen bør du sjekke

Les også: Hverdagslig kul

Les også: Fin med lag på lag


Vi har vel alle kjent følelsen av undertøy som ikke kjennes godt mot en svett kropp. Ingenting får kulda til å sette seg så raskt i kroppen som feil undertøy.

- Vi som bor i et land med kaldt vinterklima trenger hjelp fra undertøyet til å frakte svette vekk fra kroppen. Den jobben er det ull som gjør best, sier Jaquesson.

Tørr etter trening

Men det er ikke bare for joggere eller skigåere ullundertøyet er nyttig. Jaquesson ser ofte jenter som velger å dusje hjemme fremfor i garderoben etter treningstimen på treningssenteret, og som kaster seg ut i en kald bil iført vått treningstøy.

- Gjør man det, blir man garantert syk etter tre dager. Du behøver ikke å dusje på treningssenteret, men vreng av deg de våte klærne og ta på deg en ullgenser før du går ut i kulda. Da holder du varmen helt hjem, anbefaler hun.

Aldri vond lukt

I tillegg til å transportere fuktighet og holde på varmen er det også en annen velkommen egenskap ullplaggene har.

- Det kan sette seg ordentlig vond lukt i undertøy av andre kvaliteter, men det gjør det aldri i ull. Du kan bruke det, henge det ut til lufting, og ta det på deg igjen, sier Jaquesson.

Dessuten er ull en miljøvinner. Så hvis du er opptatt av å velge miljøvennlig, er ullplagg en sikker vinner.

- Ull er hundre prosent organisk og brytes naturlig ned i kretsløpet, i motsetning til syntetiske produkter. Det er også noe å tenke på. Jeg velger gjerne det miljøvennlige hvis jeg kan det, forteller Jaquesson.

Fargesterk trend

Har du tenkt på å kjøpe deg nytt ullundertøy i år kommer du høyst trolig ikke til å slite med å finne noe du liker. Utvlaget er stort, og fullt av farger og mønstre.

- Ullundertøy har i tidligere år vært preget av mørke farger som sort, blått og grått. Nå ser vi masse glade og friske farger, forteller designer i Pierre Robert, Bente Helstrøm.

Og de sterke fargene er ikke tilfeldig valgt fra Pierre Roberts side.

- Vi ønsker at de som tar på seg våre ullplagg skal føle seg freshe og fine og få mer energi. Med disse plaggene kan du også se bra ut etter treningsturen, enten det er på afterski, eller på kafeen etter gåturen med venninnene, sier hun.

Med fargerkombinasjoner av korall, grått, lilla og turkis, har vi latt oss overbevise av den nye, friske kolleksjonen. Her ser du noe av det fikk presentert fra Pierre Roberts nye Sports Collection.Les mer om livsstil, kosthold og trening på Kari Jaquessons blogg.ekstra1 edited

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning