Denne sømmen bør du sjekke

Her får du rådene som hjelper deg å skille de gode plaggene fra de dårlige.

Denne sømmen bør du sjekke
Denne sømmen bør du sjekke
Publisert Oppdatert
Er du lei av tøy som rakner etter første vask? Å satse på gode kvalitetsplagg kan være en lur investering, både for lommeboken og for garderoben din. Handler du riktig kan du få plagg som varer lenge og tåler å bli mye brukt. Her får du tipsene om hvordan du finner dem.

Sats på design

- God design er veldig viktig. En solid oppbygning av plaggene skaper en god passform. Prøv derfor plaggene og kjenn at de sitter godt, råder Lotta Lindsten, designsjef i MQ.

Vi møtte henne under åpningen av MQs nye flagshipstore i Bogstadveien i Oslo. Med sin klassiske, men trendy stil er MQ en av våre favorittbutikker, og med et prisnivå litt over middels, mener de at de kan tilby kundene kvalitet som også ligger i dette sjiktet.

- Det handler om "added value". Å satse på en god design som gir plaggene kvalitet. Man må ha en kjærlighet til plaggene, og en design som er jobbet godt med, forteller Lindsten.

Bruk lappen

Men det er selvsagt ikke bare designet som avgjør om et plagg er av god kvalitet. Og det er slett ikke alltid like enkelt å se forskjellen på de gode og de dårlige.

- Gode stoffer er dyre for tiden og det gjør det vanskelig for produsentene å bruke kvalitetsstoffer, forteller Lindsten.

Men billigere, syntetiske stoffer og stoffmikser betyr ikke nødvendigvis dårlig kvalitet, og det kan være vanskelig å skille de gode stoffene fra de dårlige.

- Jeg anbefaler å lese på etiketten i plagget for å se hva det inneholder. Finn ut hvilke kvaliteter du liker og er fornøyd med og finn de samme i dine nye plagg, sier hun.

Sjekk trådene

I tillegg til stoffene er også arbeidet bak klærne viktig for kvaliteten. Spesielt sømmene bør være solide.

- Se på sømmene og kjenn at de er sydd godt. En dobbel søm viser at det er gjort ordentlig arbeid, sier Lindsten.

Velg bevisst

Som oftest henger pris og kvalitet sammen. Derfor kan det være lurt å velge seg de dyre og gode plaggene med omhu. Velg plagg du kan ha lenge, som har stor bruksverdi. Da får du mest for pengene. Skal du unne deg ett kvalitetsplagg i høst er ikke Lindsten i tvil om hvilket plagg hun syns du helst bør skaffe deg.

- Kjøp deg en dressjakke av god kvalitet. Den kan du dresse opp og ned, og kan brukes til det meste, sier hun.gjest ekstra

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning