Vakkert hår gir mer sex

Håret er faktisk ganske viktig for sexlivet.

Vakkert hår gir mer sex
Vakkert hår gir mer sex
Publisert Oppdatert
Forestill deg den følelsen du får av at noen tar deg i håret. Glir hendene gjennom det, eller rufser det lekent. I de aller fleste tilfeller vil en slik gest føles seksuelt ladet, enten det er bevisst eller ikke. Håret er nemlig en viktig del av vår seksuelle tiltrekningskraft, og antakeligvis er det en større del av sexlivet ditt enn du tror.

Sexy signaler

Visste du at...

  • et menneske har gjennomsnittlig 100.000 hår på hodet?

  • at vi mister opp til 100 hårstrå hver dag?

  • at håret vokser fortere om sommeren enn om vinteren?

  • at håret ditt maksimalt kan bli mellom 70 og 90 cm?

  • at håret til kvinner vokser tregere enn håret til menn?

  • (Kilde: frisorsiden.no)
Etter kjønnsorganene er håret vårt det sterkeste seksuelt ladede virkemiddelet vi mennesker har, skal vi tro boken «The Hair Bible» fra frisørmerket Philip Kingsley.

I følge boken er det nemlig en helt klar forbindelse mellom hår og sex, og enten det er bevisst eller ikke, bruker vi håret for å oppnå seksuell kontakt.

Les også: Dette dreper sexlysten

Les også: Ligg deg frisk

Les også: Dette er vi flaue for


Tenk bare på hvilke assosiasjoner du får av å se en kvinne tvinne håret lekent rundt pekefingeren, kaste håret ertende bakover, eller stryke en hånd forsiktig gjennom det. Måten du forholder deg til håret ditt på kan raskt avsløre om dine hensikter er seksuelt ladede. Kanskje noe å tenke på neste gang du er på byen, og har sett deg ut en kjekking i baren?

Hår i historien

Også historiske personer og hendelser forsterker myten om hårets seksuelle kraft. Kvinner har opp gjennom historien blitt målt og dømt etter hårfargen, og som regel var det de seksuelle undertonene som preget mytene.

Mange år tilbake ble for eksempel rødhårede kvinner sett på som seksuelle fristerinner som lurte menn til å inngå en pakt med djevelen, og ofte ble de stemplet som hekser. Blondinene ble sett på som sårbare og skjøre, mens brunettene var truende og sterke. Alt på grunnlag av hårfargen.

Et langt, flagrende hår har også spilt en stor rolle i mange sagn og vandrehistorier, og også her spiller det seksuelle en viktig rolle. Du husker vel sikkert historiene om den mystiske Huldra som lokket til seg menn med sitt vakre ytre, og sitt lange, forførende hår?

Bruk det

I følge «The hair Bible» burde det kanskje vært håret og ikke øynene som blir betegnet som sjelens speil. Vi bruker jo håret vel så mye som øynene for å få oppmerksomhet, ikke sant?

Sammenlignet med andre deler av kroppen, får håret vårt en stor del av tiden vår, vi bruker mye penger på det og vi gir det også mange tanker i løpet av en dag. Hva er vel et kult antrekk hvis ikke håret ser bra ut? Vi kan hate det eller irritere oss over det, men jammen er vi glad vi har det.

Hva med å bruke håret ditt bevisst neste gang du ønsker deg litt ekstra oppmerksomhet eller nærhet? Ta vare på det, gi det pleie og omtanke, lek med det, ta i det når du snakker og la det vise seg fra sin beste side. Historien viser at det er en stor sjanse for at det fungerer.

(Kilde: «The Hair Bible - A Complete Guide to Health and Care» fra Philip Kingsley)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning