- Sukker er hudens fiende

Ole Henriksen er sikker i sin sak. Vi møtte hudpleie-guruen!

- Sukker er hudens fiende
- Sukker er hudens fiende
Publisert Oppdatert
- En vakker og sunn hud handler om å bruke riktige produkter for din hudtype, fysisk aktivitet og et kosthold med minimalt inntak av sukker, fortalte hudpleier Ole Henriksen under sitt Oslobesøk forrige uke.

I forbindelse med Esthetiques nyåpning på Steen&Strøm Magasin i Oslo, møtte vi den suksessrike dansken. Henriksen har delt sine skjønnhets-og velværetips med skjønnhetsredaktører, Hollywoodkjendiser og spakunder verden over i flere tiår. Den entusiastiske hudpleieren mener at alle er i stand til å få den huden de ønsker så lenge de følger riktig oppskrift.

Pigmentering

  • Finn ut hvilken pigmentering du plages med, enten det er hormonell eller overfladisk type.

  • Å jevne ut pigmenteringen er en prosess som skal gå sakte men som gradvis blir bedre.

  • Gå i gang med produktene du har fått anbefalt av hudlege eller hudpleier, følg med på bedringsprosessen i dagslys hver 14. dag.

  • Bruk alltid solbeskyttelse med SPF 50+ og hold pigmenterte områder unna solen.Stabilt blodsukker

Og han vet hva han snakker om. Selv slet han i mange år med alvorlig akne, noe som også var årsaken til at han ble lidenskapelig opptatt av riktig hudpleie og dermed startet sitt første spa i 1971.

Les også: Smink deg før du legger deg!

Les også: Godt for øyet

Les også: Bort med kvisene- Det er alltid viktig å starte med en skikkelig analyse av huden din slik at du får opplyst om hvilke produkter du skal bruke på huden din. Deretter bør du få skreddersydd et hudprogram som du må bruke tid på å følge jevnlig hver morgen og kveld, sier Henriksen til Kvinneguiden.no.

Så handler det om å ta vare på huden sin så godt man kan gjennom å beskytte den i solen, bruke makeup man tåler og som er mild og ren mot huden. Men det 60-åringen legger aller størst vekt på, er kostholdet;

Store porer

  • Store porer kan minimeres ved god rens morgen og kveld.

  • Bruk en egnet peeling på huden 1-3 ganger i uken.

  • Tenk beskyttelse om dagen og gjennoppbygging om natten.

  • Bruk oljefrie produkter, også med tanke på sminke.

  • Bruker du riktig hudpleieprogram, skal du kunne se resultater etter cirka 26 dager.- Jeg sier alltid til mine kunder at de må være forsiktig med sukker i maten, for eksempel fructose som man finner i juice, hvitvin og sorbét. Dette øker blant annet testosteronet i kroppen din som igjen gjør at huden bryter ut, sier den Los Angeles-baserte hudpleieren, som mener at huden har det best når blodsukkeret er stabilt.

Selv spiser han for det meste mat som tunfisk, kylling, nøtter, mandler, bær og grønnsaker som salat,avocado, tomat og paprika.

- Men jeg synes at man skal kose seg med rødvin når man ønsker det, og heller slukke tørsten med vann med noen skiver sitron i.

Trening påvirker huden

Sammen med et sunt og fornuftig kosthold er også fysisk aktivitet viktig, og Henriksen inkluderer treningen i livet hver eneste dag.

- Når jeg er på reise tar jeg faktisk 300 push-ups hver dag, det lærte Sylvester Stallone meg! Ellers leker jeg meg med treningen slik at jeg har det moro, for eksempel går jeg på rulleskøyter, spiller fotball, står på vannski, går i fjellet, trener i ringene jeg har hengende i hagen min. Og så danser jeg mye, ivrer Henriksen mens han fortsetter;

- Huden er vårt største organ og den viser ofte om man lever sunt og er lykkelig. Et vakkert ansikt er ofte synonymt med en lykkelig kropp, sier han.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning