Sorte kjolefavoritter

Slik styler du den populære klassikeren i høst.

Publisert Oppdatert
Det er alltid plass til en ny, sort kjole i garderobeskapet. Ikke bare får den deg til å føle deg bra, den kan også brukes til alt, enten du skal på jobb, fest eller på kafé med venninnne.

Les også: Basisgarderobe for høsten

Les også: 20-talls glamour

Les også: Ny garderobe - på den billige måten


Mange varianter

Høstens kolleksjoner bugner, som alltid, av nye, lekre versjoner av det evig populære plagget, og ønsker du å være trendy er en sort kjole et godt valg denne sesongen.

- I høst ser vi flere versjoner av den sorte kjolen. Den kan være helt stram og ettersittende, men vi ser også mange helt rette varianter, gjerne som en 60- eller 40-tallskjole med litt stivere stoff, forteller Anette Ousdal, showroom kordinator hos ThisIs PR.

Også metalliske stoffer er stort denne høsten, samt kjoler med flere lag av gjennomskinnelige stoffer over hverandre. Pynter du kjolen med fjær eller paljetter er du ekstra trendy.

Brukes til alt

Den sorte kjolen er et plagg som enkelt kan styles opp og ned etter anledning.

- Sprit den opp med en stilig veske og kule sko, gjerne i leopard- eller krokodille-mønster. En sort hatt er også en fin detalj å pynte opp med, anbefaler Ousdal.

Også strømpene kan varieres for å få maks ut av én og samme kjole.

- Bruk fargede strømpebukser i høstens farger, som gul, plommerød, orange eller grønn til hverdags. Skal du bruke den til fest er det superkult med metalliske tights eller strømpebukser, forteller hun.

Rett på fest

Har du planer rett etter jobb er også den sorte kjolen det perfekte plagget å velge. Her er det lite som skal til for å forandre et antrekk fra hverdagslig til glamorøst.

- Bruk en tykk strømpebukse til den sorte kjolen på jobb. Kombiner den med en stor strikket genser eller cardigan, og et par boots til. Etter jobben bytter du til en tynnere metallisk strømpebukse og et par høye hæler. Strikkejakken bytter du ut med en blazer eller en skinnjakke, anbefaler Ousdal.

ekstra-ferdig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning