Undertøy

- Som å gå truseløs

Trusen bør føles som din egen hud. Slik velger du riktig.

NY KOLLEKSJON: Triumphs seneste kolleksjon ""Body-Make UP"" kommer i butikkene i april.
NY KOLLEKSJON: Triumphs seneste kolleksjon ""Body-Make UP"" kommer i butikkene i april. Foto: FOTO: Triumph.
Publisert Oppdatert

Trusen som gnager seg opp i skrittet, lager røde streker rundt hoftene og blondeavtrykk i huden er trusen du absolutt bør slutte å gå med. Ikke bare er det ubehagelig, det kan også skape en skikkelig ekkel ubalanse i underlivet. Det forteller Maria Andersson fra Triumph når vi møter henne under undertøyskjedens lansering av deres siste kolleksjon "Body Make Up".

- Konseptet med kolleksjonen er at både trusene og bh-ene er sømløse og i et materiale som skal føles som en "second skin" på kroppen, sier Andersson til Kvinneguiden.no.

Hun mener det er en kjennsgjerning at kvinner ikke bare velger feil størrelse på undertøyet men også helt feil materiale og snitt.

- Når du har valgt riktig truse skal det føles som om man går truseløs fordi man ikke kjenner trusen man har på seg, sier Andersson.

Pustende materiale

Riktig materiale på trusen er viktig av flere grunner;

- Stoffmateriale som ikke skaper et fuktig miljø i underlivet er det viktigste. Truser av elastan er et eksempel på dette. Elastan puster, og absorberer samtidig svette slik at man holdes tørr, sier Andersson.

I tillegg er materialet mykere slik at det føles behagelig på huden uten at det gnager seg inn i huden slik som stramme blondetruser i polyamid kan gjøre.

Ved siden av å velge truser i pustende materiale avhenger komforten selvsagt også av at man velger riktig størrelse på trusen. Og siden trusestørrelsen kan variere stort fra merke til merke, er det ingenting annet å gjøre enn å prøve trusen på i butikken - selvsagt utenpå din egen.

- Mange gjør den feilen når de kjøper truser at de velger en som er altfor liten. Da ender man opp med en truse som synes under buksen fordi den lager ekstravalk på rumpa og gnager i skrittet. Velg derfor en sømløs truse uten for stramt strikk rundt hoftene, anbefaler Andersson.

.

Trusetrenden

De siste årene har de mest trendy trusene vært hipstertrusen, som dekker rumpa og har en lav skjæring. De holder seg fremdeles i trendbildet, men fremover vil vi også se enda mer hold-in-undertøy og retrotruser.

Samtidig kommer en klassisk favoritt sterkere tilbake, nemlig stringtrusen.

- Akkurat nå og fremover er det høy retrofokus på trusene, det vil si at de skal være høye på livet og litt større, gjerne med hold-in-effekt. Jeg mener også at stringtrusen er på vei tilbake, sier Andersson.

Trusetips

- Prøv trusen på før du kjøper den, ellers er det vanskelig å finne riktig størrelse. Størrelse 38 er en liten medium. Trusen skal sitte slik at den ikke gir røde merker i huden eller avtrykk på huden. Husk også at bomullstruser kan krympe i vask, følg derfor vaskeanvisningen nøye, sier Andersson og tipser videre:

  • Bruk bomulls- eller silketruser så huden kan puste. Kunststoff og trange klær holder på fuktigheten og får bakterier til å trives.
  • Kjøp en egen vaskepose som du bruker til truser, på samme måte som du bør ha en vaskepose du bruker til bh-er.
  • Til trange jeans som er litt tykkere: Velg en hipstertruse for mer polstring under buksen.
  • Til tynnere stoffbukse: Velg stringtruse eller hipstertruse uten sømmer som ikke vises gjennom buksen.
  • Til strømpebukse og tights: Velg shortstrusen som dekker mer.
  • Til trening: Velg shortstrusen som er litt tykkere i materialet og som absorberer svetten godt.
  • Kilde: Sinnetshelse.no, Maria Andersson ved Triumph

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen