Sminkefri trend

Sommertid betyr mindre sminke. Slik gjør du det!

Sminkefri trend
Sminkefri trend
Publisert Oppdatert
I reklame- og moteverdenen er modellene som regel sminket etter alle kunstens regler. Men blant motens og skjønnhetsindustriens makthavere fosser nå den usminkede trenden fram, skriver The Daily Telegraph.

Usminket hverdag

Franca Sozzani hos italienske Vogue, moteikonet Anna Della Russo og designeren Phoebe Philo er bare noen få av motemenneskene som har hevet seg på denne avslappede trenden.

I New York finnes til og med en egen dag som hyller sminkeløse ansikter, nemlig «Make-Up Free Monday».

Les også: Perfekt hud

Les også: Så sjelden skal du vaske håret

Les også: Slik virker serumSlik gjør du det
  • Tenk først og fremst hudpleie. Om huden er fresh og ren, har du vanligvis ikke behov for så veldig mye sminke. Få gjerne gjort en hudanalyse hos hudpleier og få veiledning i forhold til hvilke produkter som passer din hud og ditt behov slik at du pleier den på riktig måte. Husk også å tilføre nok fuktighet - en gjennomfuktet hud ser sunn, naturlig og frisk ut.
  • Vil du gradvis trappe ned på sminkebruken, fokuser på å bruke jordfarger som ser mest mulig naturlige ut mot ansiktet. Dermed blir overgangen mindre dramatisk når du først reduserer bruk av produkter.
  • Gå til en øyenbrynsspesialist for å få formet brynene i riktig fasong for ditt ansikt. Brynene har mye å si for blikket ditt, og riktig formede bryn kan gi deg et visuelt løft.
  • Håret rammer inn ansiktet, få hjelp hos frisøren til å finne klippen som er flatterende for dine ansiktstrekk.
  • Tilbehør som solbriller, ørepynt og halskjeder kan få ansiktet til å se glamorøst ut. I tillegg kan klærne dine bidra til å gi deg glød - for eksempel vil øynene dine fremheves dersom du bruker en topp i samme farge som øyefargen din.

sminkels2-220.220x350

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning