Så sjelden skal du vaske håret

Dansk frisør forteller hva som er riktig.

Publisert Oppdatert
Det skal mye til for å unngå at langt hår blir tørt og slitt i perioder, men det mange faktisk ikke er klare over er at hårvasken er en av de viktigste årsakene til at håret blir slitt.

Det forteller den danske frisøren Gun-Britt Zeller, gründeren bak frisørmerket GB by Gun-Britt som lanseres i Norge nå. Hun har 40 års fartstid og er blant annet kjent for å style de kongelige på håret.

2-3 ganger er nok

Frisøren forteller at slitt hår først og fremst trenger fuktighet og pleie.

Les også: Variert vårhår

Les også: Få sunt hår

Les også: Hårtrenden som gjelder nå- Når man har skadet og ødelagt hår, er det viktig at man bruker tid på å fukte håret godt gjennom. Jeg vil anbefale at man velger å bruke en sjampo og balsam med litt mer pleiestoffer enn de man normalt bruker. I tillegg er det viktig å bruke en hårkur et par ganger i uken frem til du ser at håret har fått tilbake fuktigheten, sier Zeller til Kvinneguiden.no.

Frisøren forteller at det også kan være smart å bruke en fuktighetsspray i stedet for å vaske håret dersom du føler at lokkene er veldig porøse;

- Ikke vask håret mer enn to-tre ganger i uken. Hvis håret føles fett kan du bruke hårpudder eller tørrsjampo i hodebunnen. Har du derimot tørre og splittede tupper kan en hårolje eller et serum brukes for å samle endene, tipser frisøren.

Vi bruker mange produkter

GB by Gun-Britt ble lansert i Danmark for seks år siden, og frisøren merker stor forandring i forhold til hva forbrukerne ønsker seg:

- Kundene blir stadig mer bevisste på hva de bruker i håret. I dag er det veldig trendy å style håret, og generelt bruker kundene flere produkter i håret. Voluminøst hår er blitt veldig moderne, og vi ser at saltvannsspray og hårpudder er blitt populært. Det er også et stort marked for hårspray, sier Zeller.

Pleie i solen

Nå som solen titter frem er det ikke bare huden som er utsatt for å bli tørr og slitt, også håret påvirkes av strålene.

- Solen bleker og skader håret, defor er det viktig å sørge for å fukte og beskytte håret. Når man er i solen er en god fuktighetsspray smart å bruke, igjen i stedet for å vaske håret. En leave-in balsam som ikke tynger håret og som alle kan bruke flere ganger om dagen er også lur å ha. I tillegg anbefaler jeg at man beskytter fargen sin, hvis man har blondt eller grålig hår anbefaler jeg at man bruker en blondserie, gjerne blåsjampo og balsam som klarner håret slik at fargen holdes kald, sier frisøren.

DEEP-TREATMENT_200ml-220 redken220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning