Slitte sommerlokker

Sommer og sol gjør sitt med håret. Slik redder du det.

Slitte sommerlokker
Slitte sommerlokker
Publisert Oppdatert
De fleste av oss kjenner følelsen av tørt, gusten og livløst hår etter sommersesongen. Håret er vondt å gre, det er flisete og føles tynt og slitt. Sommer og sol er rett og slett en påkjenning for håret.

Les også: Lugg for alle

Les også: Trendy på topplokket

Les også: Slik får du vakre negler


Dårlige ferievaner

- Har du vært heldig og sett solen i sommer er jo det fantastisk, men den tørker ut hår og hodebunn. I tillegg til dette kan hodebunnen bli solbrent og fargen falme, forteller Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

Selv om det er lite vi får gjort med solens påvirkning på håret vårt, er det nok allikevel mange som kan ta litt av skylden selv også.

- Mange tenker nok at de ikke gidder å bry seg med hårpleie i ferien og at de heller skal ta seg en tur til frisøren når de kommer hjem. Men resultatet kan være et hår som har dobbelt så mye skader som det ville ha hatt med god pleie og beskyttelse, sier Sølvi.

Ingen vei tilbake

Slitte og flisete tupper er et vanlig og tilbakevendende problem for mange, spesielt etter sommeren. Og når skaden er skjedd, er det lite å gjøre noe med.

- Flisete tupper faller mest sannsynlig av når du børster håret. Det er ingenting å gjøre for å reparere dem. Derfor er det beste å komme seg til frisøren og klippe dem av, forteller Sølvi.

Men, frisøren har allikevel et par andre hjelpemidler hun ofte sverger til for å gi et gustent hår med fliste tupper ny energi.

Nytt liv

En keratinkur er nyttig hvis du sparer til lengre hår og absolutt ikke vil klippe tuppene. Behandlingen går ut på å dampe keratin inn i hårstråene for å reparere. Kuren tar omtrent én time og koster rundt tusenlappen. Håret skal bli silkeglatt og mykt, og resultatet skal vare i tre måneder.

Håroljer er også et godt alternativ.

- Håroljer er et genialt produkt som passer alle hårtyper. Noen dråper av en god hårolje i et fuktig hår og man får mer glans, mykere hår og et hår som er lettere å gre, forteller hun.

Gode hårtips
  • Et tørt og livløst hår trenger en god klipp og en dyptvirkende kur. Bruke gjerne et leave-in-produkt for å lukke skjellaget.
  • Frisk opp fargen etter sommeren med en minicolor eller glansvask. Du kan også bruke sjampo og balsam med fargepigmenter.
  • Ønsker du deg mer glans i håret er et hårserum eller en glansspray gode alternativer.
  • Et solbleket, blondt hår kan være kult hvis det ikke er helt ødelagt. Få bort flisete tupper og kur det godt, så bevarer du look'en.
  • Har du tørr og irritert hodebunn etter sommeren vil en hodebunnskur i salong være nyttig og lindrende.
  • Tørt og slitt hår trenger næring og fuktighet. Unn deg en dyptvirkende kur når du er hos frisøren, eller kjøp med deg et godt produkt du kan bruke hjemme. Spør frisøren om råd!


  • Gode kriseprodukter

    Et krevende hår trenger gode produkter. Her får du våre anbefalinger:


Les mer på Sølvis hårblogg Salongen.

slvi collage23.564x338

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning