Slik får du vakre negler

Finn metoden som passer deg!

Slik får du vakre negler
Slik får du vakre negler Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert
Få neglene du alltid har drømt om! Det er flere måter å gjøre det på, enten du er neglebiter og har lite å jobbe med, eller om du har egne negler som trenger det lille ekstra. Vi har plukket ut ulike metoder som lover deg lekre, feminine og velstelte negler.


Som støpt


Er du neglebiter, eller syns du kanskje det er vanskelig å spare, men ønsker deg lange, feminine negler? Da er støping av negler et godt alternativ. Det finnes flere metoder innen støping, men prinsippene er omtrent de samme.

Slik fungerer det:
En kunstig tipp blir limt på tuppen, eller i overgangen, av din naturlige negl, avhengig av hvor korte negler du har. Deretter files overgangen slik at tippen ser ut som en del av din egen negl. En støpemasse pensles tynt over hele neglen for å forsegle og lage en fin overflate. Legger du gelénegler herdes massen i en UV-lampe. Legger du akrylnegler stivner den av seg selv. Tilslutt påføres lakk.
Holdbarhet:
Neglene bør etterfylles etter cirka 3-4 uker. Er du neglebiter og har veldig korte negler kan det være du må gjøre det litt oftere.
Pris:
550-850 kroner avhengig av sted og metode.
Passer for:
De som ønsker seg lengre negler, er neglebiter eller de som ønsker en mer feminin look på neglene.


Naturlig gelé


Er du egentlig fornøyd med lengden på neglen din, men kunne ønske deg en sterkere negl som tåler mer, og en lakk med lang holdbarhet? Da bør du prøve en spesialgelé.

Slik fungerer det:
En spesialgelé blir lagt i flere tynne lag oppå din egen negl, og herdes i en UV-lampe mellom hvert lag. Til slutt påføres lakk, som også herdes for et langvarig resultat.
Holdbarhet:
2-3 uker.
Pris:
400-800 kroner
Passer for:
De som ønsker å styrke sin egen negl eller vil ha hjelp til å la være å pille på egne negler så de får tid til å vokse. Passer også for de som vil ha en varig lakkfarge og et naturlig resultat.


Lekker lakk


Har du lite tid til å legge lakk selv, eller har en jobb som gjør at neglelakk fort flasser av? Eller skal du kanskje på en lang ferie og vil slippe å stelle neglene på reisen? Med permanent lakk får du negler som ser nylakkert ut i opptil flere uker.

Slik fungerer det:
Neglen grunnes med en baselakk, deretter påføres flere lag med permanent lakk, som herdes i en UV-lampe, mellom hvert lag. Avsluttes med overlakk.
Holdbarhet:
2-5 uker
Pris:
400-800 kroner
Passer for:
De som ikke har tid til å legge lakk ofte og som ønsker seg et resultat som varer lenge.


Klassisk manikyr


Er du fornøyd med neglens lengde og form og ønsker deg bare en finpuss? Unn deg en deilig manikyr. Det er ikke bare herlig luksus og velvære, men gir hender og negler et delikat og lekkert utseende.

Slik fungerer det:
Flisete neglebånd presses ned og det overflødige files bort. Neglene files i fasong. Peeling og fuktighetskrem. Som oftest hører en hånd- og underarmsmassasje med i behandlingen. Neglene lakkes og neglebåndene blir smurt med olje.
Har du lyst på litt ekstra luksus kan du også ta en parafinvoksbehandling. Da dypper du godt smurte hender ned i varm parafinvoks, som stivner rundt hendene dine. Deretter sitter du ti minutter med plastposer og frottéhansker på hendene. Så fjernes posene, hanskene og voksen, og hendene etterlates silkemyke.
Holdbarhet:
Veldig forskjellig, avhengig av hendene og neglenes tilstand. Kan gjøres så ofte man ønsker, gjerne én gang i måneden.
Pris:
Manikyr: cirka 500-600 kroner for én time.
Parafinvoksbehandling: cirka 100-200 kroner
Passer for:
De som plages med tørre hender og neglebånd, de som trenger en oppfriskning av negler og lakk, eller de som bare ønsker seg litt deilig velvære.


Gode negltips:


  • Gi deg selv en liten hjemmemanikyr av og til for å vedlikeholde resultatet. Peeling og en god fuktighetskrem gjør godt.
  • Smør på neglebåndsolje rundt neglene jevnlig for å unngå tørre og sprukne neglebånd.
  • Bruk en blank underlakk før du legger farget lakk for å unngå misfarging.
  • Har du støpte negler må du huske å bruke lakkfjerner uten aceton!
  • Når du filer neglene skal du alltid file inn mot midten for å hindre at neglene fliser seg opp.
  • Kilde: www.toneliseakademiet.no og biosculptureails.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning