Lugg for alle

Lysten på noe nytt? Klipp en trendy lugg!

Lugg for alle
Lugg for alle
Publisert Oppdatert
Har du vonde minner etter 5. klasse-luggen og vegrer deg for å prøve igjen? Kvitt deg med de gamle traumene og gi luggen et nytt forsøk! Mye har skjedd siden 5.klasse - det gjelder også deg og håret ditt.

Ta sjansen


- Å klippe lugg kan forandre hele ansiktet til en person, mener Kvinneguidens hårekspert, frisør Sølvi Bjørnevoll.

- Det finnes mange måter å klippe luggen på, rett, skrå, buet, kort eller lang, valgene er mange. Og uansett fasong kan du fort gå fra kjedelig til spennende med en fin lugg.

Ønsker du lugg er det en god idé å la frisøren ta en titt på håret ditt først. Det gjelder nemlig å få noen gode tips fra en fagperson for at luggen skal bli fin når du ordner den selv også.

- Har du kraftige virvler i luggen må du jobbe for å få den til å legge seg slik du ønsker. Men med litt hårspray og en hårføner er ikke jobben umulig, sier Sølvi.

Skap en illusjon


Før du klipper lugg bør du tenke gjennom hva du ønsker deg. Vil du fremheve eller skjule noe? Luggen kan nemlig hjelpe deg med dette.

- Et ovalt ansikt er i utgangspunktet den ideelle ansiktsformen for kvinner, og vi frisører lager ofte en illusjon av et ovalt ansikt, hvis kunden ikke har det, forklarer Sølvi.

- Vi kan bruke volumet i håret til å skape den ansiktsformen vi ønsker. Har du et hjerteformet ansikt, altså et som er bredt oppe og smalt nede kan vi bruke håret til å skape mer volum nede, og mindre volum oppe.

Og en lugg kan også være et godt hjelpemiddel for å skape denne illusjonen, basert på ansiktsformen din.

Riktig lugg til ditt ansikt


Avlangt ansikt: Har du et langt ansikt kan en rett lugg som skjuler pannen være en god løsning. Volumet bør ligge på sidene, og ikke på toppen av hodet.

Rundt ansikt: Et rundt ansikt kler godt en skrå-lugg. En rett lugg kan fremheve den runde formen, men kan tynnes ut for å gjøres mer transparent hvis man allikevel ønsker seg rett lugg. For runde ansiktsformer er det fint med volum på kronen og mindre volum på sidene.

Firkantet ansikt: Et firkantet ansikt kler en lugg som er myk og oppklippet, gjerne med rundere kanter og mer ujevne linjer for å bryte det harde og kantete.

Selv om dette er de anbefalte kombinasjonene av ansiktsfasong og lugg er det ikke umulig at andre varianter også kan være aktuelle for deg.

- Personlig syns jeg at et rundt ansikt også kler en tung, rett lugg. Jeg vet at flere kjendiser bruker dette for å skille seg ut og bli lagt merke til, på tross av rundt ansiktsfasong, sier Sølvi.

Gode luggtips


En lugg kan være vanskelig å style slik at den ser bra ut og holder fasongen hele dagen. Sølvi gir oss tipsene for en holdbar og feilfri lugg:
  • Klipp lugg i ønsket fasong. Når den begynner å bli for lang kan du bue den lett innover med en rettetang. Slik kan du holde ut 1-2 uker til før du må klippe den igjen.
  • Bruk minst mulig produkter i luggen slik at den ikke blir fet og deler seg. Hårspray er det beste stylingproduktet til lugg.
  • Ikke ta for mye i luggen, da kan talgproduksjonen øke og gi fet hodebunn og fett hår.
  • Føn luggen og hjelp til med børste. Da blir den ofte finest og du kan temme vanskelige virvler og fall.
  • Står luggen til alle kanter om morgenen, mens håret ellers er fint og nyvasket? Vask luggen, og kun den. Det tar deg bare fem minutter og gir deg raskt og enkelt perfekt lugg!
  • Syns du det blir for mye jobb? En skrålugg er enklere å håndtere enn en rett lugg. Denne kan du også enkelt variere ved å vippe den med en rettetang eller flette eller tvinne den.

Les mer på Sølvis frisørblogg Salongen.

slvi2.258x255

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning