Slik bevarer du brunfargen

Eksperten gir oss rådene.

Slik bevarer du brunfargen
Slik bevarer du brunfargen
Publisert Oppdatert
Har du endelig opparbeidet deg en frisk sommerfarge, men føler høsten kommer altfor fort? Brunfargen kommer til å blekne i takt med solen. Men er du litt bevisst, kan det hende du klarer å bevare gløden litt lenger.

Ulik varighet

Hvis du har en følelse av at du mister fargen raskere enn andre, så er det ikke sikkert at du tar helt feil.

- De som har hud med mange, aktive pigmentceller vil få fortere farge, og en farge som varer lenger, sier hudpleier hos Esthetique, Julia Lunga.

En annen viktig faktor er hvor raskt huden produserer nye celler.

- Cellefornyelsen tar vanligvis 28 dager, men dette er veldig individuelt. Dessuten er alder avgjørende. Jo eldre vi blir, jo tregere går cellefornyelsen. Du har sikkert sett at mange voksne og eldre kan holde på brunfargen fra sommeren langt inn i vintermånedene, sier Lunga.

Les også: Brun i en fei

Les også: Slik får du vakre negler

Les også: Sminken som varer


Skrubb deg brun

Det finnes ingen magiske triks for å holde på brunfargen. Det kan være fristende å hoppe inn i et solarium for å vedlikeholde, men ønsker man å ha en pen hud om tyve år også, kan det være lurt å følge noen andre råd i stedet.

Lunga sverger til god hudpleie.

- Sol og sommer gir huden en fin farge, men gjør en også tørr og sensitiv. Hud som flasser, eller som har blitt tykkere av for mye sol har behov for peeling, forteller hun.

Mange er redde for å bruke peeling etter sommeren fordi de tror det fjerner fargen raskere. Men slik er det ikke.

- Brunfargen sitter dypt i huden og vil derfor ikke ødelegges av peeling. Den vil tvert i mot gi huden en finere og jevnere farge. Bruk en mild peeling en til to ganger i uken, anbefaler Lunga.

Fukt, fukt, fukt

Som alltid er fuktighet viktig for huden, og spesielt viktig er det etter soling.

- Når det gjelder å bevare farge er mye fuktighet nødvendig. En god fuktighetskrem på hele kroppen, og gjerne en fuktighetsmaske til ansiktet vil være til god hjelp, anbefaler Lunga.

Ønsker du det lille ekstra anbefaler hun å bruke en fuktighetskrem med selvbrunende effekt, eller blande litt selvbruner i favotittkremen din.

På den måten bevarer du en hud som ser sunn og glødende ut, sier hun.

Tips!

Spis smart, og få en lekker farge som holder!

Antioksidanten Betakaroten kan nemlig være en viktig medhjelper for brunfargen din. Den stimulerer pigmentdannelsen i huden og finnes i fargesterke frukter og grønnsaker. Gulrot, søtpotet, brokkoli, spinat og papaya er spesielt rike på betakaroten.

(Kilde: bama.no)Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning