Brun i en fei

Ikke blitt sommerbrun enda? Det løser du enkelt!

Publisert Oppdatert
Hvis du føler deg blek etter et heller varierende sommervær hjemme, så er det klart at du har lov til å jukse litt!

For å få et mest mulig naturlig resultat, bør du klargjøre huden din.

Utstyr


Husk på:

Les også: Vakker uten sminke

Les også: Sommerproduktene du MÅ ha

Les også: Slå til med hjemmespaRiktig selvbruningsprodukt

Du finner selvbruningsprodukter som er farget og som umiddelbart gjør huden mørkere, og de produktene som gradvis gjør huden mørkere. De virker på samme måte, men det er lettere å se hvordan fargen legger seg om du bruker produkter som gjør deg mørkere med én gang. Ta også hensyn til om selvbruneren er for lys, medium eller mørk hud. Om den er for mørk hud, vil du få en intens brunfarge, så det kan være lurt å starte med et produkt som er beregnet for lys til medium farget hud.

Hansker

Hvis du påfører selvbruneren uten hansker, er det veldig viktig å vaske hendene dine noen ganger etter påføring, særlig mellom fingrene og rundt håndleddene slik at du ikke får merker her.

Tid

Det vil som regel ta minst 90 minutter inkludert tørketiden før du vil begynne å få litt farge. De fleste produktene lover å tørke helt inn i løpet av 15-30 minutter, men det kan også ta lenger tid. Påfør gjerne selvbruneren om kvelden etter at du har dusjet, og ta en ny dusj når du våkner igjen dagen etterpå. Så får du bort eventuell lukt og dessuten vil fargen da se jevn og fin ut. Husk på å bruke mørkt sengetøy det ikke er så farlig med.

Fremgangsmåte


For en mest mulig jevn og naturlig farge, skal du starte med peeling.

Eksfoliering av huden

Selvbruningsprodukter farger kun det øverste hudlaget, derfor er det viktig å fjerne alle de døde hudcellene på huden med en god peeling. På denne måten vil selvbruneren sitte bedre og lenger, dessuten får du en jevnere farge.

Den letteste måten å eksfoliere huden på, er å gjøre dette i dusjen, enten du velger å bruke en dusjkrem med peelingperler i, eller en peelinghanske. Eksfoliere hele kroppen og ta ekstra hensyn til tørre områder som knær og albuer.

Tørk huden godt

Om huden din er litt våt, vil ikke selvbruneren legge seg jevnt og du vil dermed få streker på huden. Så husk på å tørke huden godt etter at du har dusjet. Unngå å påføre produktet i et fuktig baderom.

Fuktighetskrem

Det er smart å påføre et tynt lag med fuktighetskrem i ansiktet og bodylotion på kroppen, la det tørke og deretter påføre selvbruneren. På denne måten blir fargen enda mer jevn og naturlig, i tillegg unngår du at tørrere områder på kroppen trekker til seg ekstra mye av fargen.

Påføringen

Påfør selvbruningsproduktet som du påfører en bodylotion hvis du bruker krem eller gel, men bruk litt mer selvbruning enn du ville brukt bodylotion når du smører deg inn. Pass på å smøre produktet godt inn i huden, men smør litt lettere på områdene som ankler, knær og albuer.

Tørking

La produktet tørke godt før du kler på deg eller legger deg i sengen. Jo lenger tid du bruker før plagg rører mot huden din, jo bedre er sjansen for å få en jevn og fin farge. Lotion220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning