Sko som holder

Lei av ødelagte hæler og skrapemerker? Dette er hva du skal se etter.

Publisert Oppdatert
Det kan være berusende å kjøpe seg nye, freshe sko, særlig hvis det er sko som i tillegg er behagelige å gå i. Men, om du har funnet det perfekte paret og går med dem hver dag, sier det seg selv at de lett kan bli slitt. Likevel, passer du på å se etter et par ting, kan du finne sko som vil holde i mange år!

Det mener iallefall Silje Brøter Olsen, Brand Manager for Aldo Norge og Sverige.

-Sko til å gå i

Vi møtte henne under åpningen av sko-og tilbehørskjeden Aldos andre butikk i Norge i forrige uke. Den canadiske kjeden har opplevd pangsuksess de siste årene og er blitt omfavnet av en rekke kjendiser verden over. Nå satser de sterkt i Norge med åpning av butikk i Bogstadveien og Karl Johan med et par ukers mellomrom.

Brøter Olsen forteller at norske kvinner er opptatte av å kjøpe sko som de virkelig kan gå i, i og med at det er det vi faktisk gjør mye av; går.

Les også: Stilsikker fottøy

Les også: De kuleste kilehælene

Les også: Drømmeveskene- Det er også en av grunnene til at kilehælen har blitt så populær fordi disse skoene gir høyde samtidig som de er behagelige å gå i lenge, sier hun.

Og når vi trasker så mye som vi gjør, er også kriterier som gjør at skoene holder lenge, viktig.

- Først og fremst er det alltid en fordel å kjøpe sko i ekte skinn og at sålen er laget av lær. Kunstig skinn holder ikke på langt nær så lenge og vil bli ødelagt av miljøet relativt raskt. I tillegg er det viktig å pleie og behandle skoene etter at man har gått med dem. Spray med impregnering, smør de inn med krem, og bytt hælen når den er i ferd med å bli slitt, tipser Brøter Olsen.

Robust trend

I tillegg er det lurt å unngå for mye brostensgange og å være forsiktig med fortauskanter, særlig om hælen er ekstra tynn. Vil du ha høyhælte sko som holder ekstra lenge, gå for tykke og robuste hæler eller kilehæler med gummisåle.

Og praktisk nok er de robuste skoene med tykk hæl, rund tå og platå foran en av de absolutt mest trendy skoene fremover, og trenden varer gjennom hele høsten og vinteren. Kilehælene har derimot i følge Brøter Olsen en kortere levetid;

- Den forsvinner nok, men plattformskoene holder seg. Samtidig ser vi også en del sko med hæler som ikke er så høye, så det er noe for alle, sier Brøter Olsen.

Aldo220- Aldo220

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning