Stilsikkert fottøy

Dette er skoene som skriker fashion gjennom hele sommeren og høsten.

Publisert Oppdatert
Denne sommeren introduseres noen av de mest markante skotrendene på lang tid; røffe og rocka boots, samt kraftige "flatforms" er de viktigste stikkordene for fottøyet.

Det forteller Linn Anett Syversen ved Star PR, som blant annet representerer skotøy fra Eurosko og DNA.

Boots til festival

- Sommeren og høsten handler om kraftige sko med kvalitet. Den androgyne stilen med tøffe herreboots fortsetter inn gjennom høsten, og vi ser mye snøringer og 90-tallsinspirerte støvler, sier Syversen til Kvinneguiden.no.

Les også: Sexy undertøy

Les også: De kuleste kilehælene

Les også: DrømmeveskeneSelv om varmen snart ligger over hele landet, er det ingenting i veien for å bruke bootsene i sommer. Spesielt godt passer de til den avslappede festivalmoten.

- Boots med snøring ser kult ut sammen med en oppklipt olashorts, og du kan også rocke opp en søt sommerkjole med boots. Bootsmoten fortsetter inn i høsten, og når været blir kaldere vil vi i tillegg se detaljer som saueull, sier Syversen.

Ditte Fjerdside Kristensen ved Mildhpress PR har også bootsene som sine skofavoritter akkurat nå, og avslører at det vil bli mer cowgirl-preg over høstens støvletter;

- Cowboybootsene kommer tilbake denne høsten, men er det én ting man bør investere i fremover, så er det noen ordentlige armyboots som både er behagelige og kule, sier Kristensen.

50-tallshæler

Synes du at det er for tidlig å tråkke ned i boots, kan du kaste deg på den andre sikre trenden for sommeren; 50-tallshælene.

- Akkurat nå ser vi at det er de tykke 50-tallshælene som får mest fokus når det kommer til pumps og småsko. Snøring går også igjen her, og skoene med de kraftige hælene er helt perfekte til de tidsriktige kjolene og skjørtene som slutter rett under knærne, sier Syversen.

Stine Birkeland ved Presskontakterna forteller at tiår som både 40-50- og 60-tallet vil ta mer plass på trendfronten denne sommeren og videre inn i høsten og vinteren;

- Og tilbehør blir enda viktigere enn tidligere. Rustrødt og gammeltrosa sees på skoene, samt at nostalgiske skinnhansker og hatter vil være nøkkelelementer i garderoben, sier Birkeland.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning